Абрикос – це смачний фрукт, який відрізняється високим вмістом антиоксидантів і вітаміну А. Він позитивно впливає на роботу кишківника та імунну систему, а також запобігає дегенеративним захворюванням, передають Патріоти України.
100 грам абрикосів (3-4 шт) містять всього лише 45 ккал. Крім того, вони підходять для діабетиків, тому що мають низький глікемічний індекс (30).
Вони мають відмінні властивості та переваги, які дозволяють підтримувати і покращувати здоров'я, а саме:
Абрикос є одним із універсальних фруктів. Його можна вживати не тільки природним чином, а й використовувати для приготування страв, салатів, напоїв та солодощів. При цьому він не призведе до набору кілограмів, так як містить мало цукру.
Також абрикоси застосовуються в косметичній промисловості. Вони забезпечують омега-9 жирні кислоти, які сприяють поліпшенню зовнішнього вигляду шкіри, надаючи їй м'якість.
Людям, які мають алергію на латекс, не слід вживати абрикоси, так як вони можуть давати перехресні реакції. Тим, хто страждає від каменів у нирках, потрібно їсти їх помірно, оскільки абрикоси містять щавлеву кислоту, яка призводить до погіршення ситуації.
Також слід бути обережними зі споживанням їхнього насіння, яке використовується в якості протиракового засобу. Існує ймовірність отруєння через вплив ціаніду, який в них міститься.
Тим, хто страждає від гастроентериту або будь-якої проблеми з травленням, слід уникати абрикосів до повного одужання, оскільки вони є сильним проносним засобом і можуть ускладнити зниження діареї.
Сьогодні 7 квітня. Триває 1139 доба мужньої оборони України проти навали російських окупантів. ЗСУ продовжують тримати оборону у більшості напрямків, та сковують ворога. . В першу чергу, РОВ не можуть масштабувати наступальні дії через дефіцит техніки,...
"Пропонована Трампом "угода про надра" стала черговим тестом на нашу самодостатність. Гадаю, нема потреби докладно розбирати суть цієї "угоди", це вже зроблено багатьма, і різночитань практично немає", - пише науковець та військовий Євген Дикий на свої...