Будьте здорові! Ці продукти в раціоні врятують вас від апатії і занепаду сил взимку

Зимова втома, апатія і занепад сил в середині лютого – звичайне явище для багатьох людей.

Відсутність сонця, малорухливий спосіб життя і низькі температури повітря призводять до того, що сили та енергія падають. А це негативно впливає на щоденну продуктивність і результативність. Експерти назвали продукти харчування, які допоможуть впоратися із зимовою втомою і занепадом сил, передають Патріоти України з посиланням на Healthline.

  • Банани

Одне з кращих джерел енергії. Вони відмінно поповнять запас складних вуглеводів, калію і вітаміну В6. Одного банана достатньо, щоб відчути приплив сил.

  • Жирна риба

Включіть в раціон лосось і тунець – відмінні джерела білка, жирних кислот і вітамінів групи В. Одна порція жирної риби здатна заповнити добовий запас жирних кислот омега-3 і вітаміну В12.

  • Коричневий рис

Обробка такого рису дозволяє зберегти поживну цінність у вигляді клітковини, вітамінів і мінералів. У 50 грамах такого рису – 2 грами клітковини, добова норма марганцю. Також такий рис має низький глікемічний індекс, а значить може допомогти регулювати рівень цукру в крові.

  • Кава

Кофеїн швидко переходить з крові в мозок і пригнічує активність аденозину, нейромедіатора, який заспокоює центральну нервову систему. В результаті збільшується вироблення адреналіну, гормону, який стимулює тіло і мозок. Однак не переборщіть – добова норма не повинна перевищувати 400 мг кофеїну (близько 4 чашок в день).

  • Яйця

Це не тільки корисно, але й смачно, через те, що в яйцях багато білка, який дає енергію. Також у яйцях є лейцин, який стимулює вироблення енергію та підсилює розщеплення жиру.

  • Темний шоколад

У ньому міститься велика кількість какао, а його антиоксиданти збільшують кровотік по всьому тілу, сприяють доставлянню кисню до мозку і м'язів, знижують розумову втому і покращують настрій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....