Будьте здорові! Вчені розповіли, яка звичка допоможе в боротьбі з коронавірусом

З'ясувалося - банальна людська звичка здатна в безлічі випадків протистояти молекулам Covid-19.

У людей, які хворі китайським коронавірусів COVID-19, в порожнині рота і в горлі - дуже високе вірусне навантаження. Однак його молекули можна "вбити" за допомогою рідин для полоскання рота. Про це повідомляється в спеціалізованому виданні Journal of Infectious Diseases з посиланням на дослідження німецьких вірусологів, передають Патріоти України.

За їхніми даними, комерційно доступні ополіскувачі для рота можуть знизити ризик передачі коронавірусу при близьких контактах зараженого / хворого з іншими людьми.

Всього дослідники провели тести восьми ополіскувачів з різними інгредієнтами з аптек ФРН - змішуючи кожен з них з вірусними частинками та рідиною, яка заміняла слину, а також струшували через тридцять секунда для симуляції полоскання рота / горла. Відразу після цього були використані лабораторні клітини Vero E6 (особливо сприйнятливі до SARS-CoV-2 - щоб визначити концентрацію вірусу в сумішах).

Виявилося, що всі препарати знижували вихідні рівні коронавірусу. Три полоскання рота / горла зменшували їх до такої міри, що вірус неможливо було виявити після процедури.

Таким чином, повідомляють вчені, можна знизити ризик передачі коронавірусу "в короткостроковій перспективі". Особливо це буде корисно під час візиту до зубного лікаря або під час надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Працюють занадто повільно": Міноборони Британії гальмує постачання озброєння для України - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 12:59

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у «повільній роботі» з невикористанням половини з £900 млн для України. Затримки означають, що лише £404 млн із коштів, пожертвуваних дев’ятьма країнами, було витрачено. Про це повідомляє The Guardian,...

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...