"Будуть позитивні новини": Полковник ЗСУ спрогнозував, коли Україні можуть надати авіацію

Для того, щоб остаточно вибити ворога з наших земель, Україні вкрай потрібна авіація. Мовиться, зокрема, про F-15 та МіГ-25. Є позитивні новини, які поки не виходять у великий інформаційний потік. Про це сказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник запасу ЗСУ Роман Світан, передають Патріоти України.

Які літаки може отримати Україна

Очевидно, що Німеччина не готова передавати МіГ-25. Як стверджує Світан, їх нам можуть передати країни колишнього "Варшавського договору" – Польща, Словаччина та інші. Наразі тривають перемовини щодо передачі запчастин та самих машин.

Ба більше, наша держава може претендувати на американські F-15. Світан вважає, що невдовзі вони можуть опинитися в Україні. "З Окінави (Японія) до США перекидають 44 та 67 ескадрильї F-15S, F-15С, F-15D. Я думаю, ці дві ескадрильї – а це понад 30 літаків – можуть бути передані Україні", – припускає льотчик-інструктор.

Річ у тім, пояснює він, що ці літаки до 2025 року мають бути виведені з експлуатації. Проте до цього часу вони можуть виконувати бойові завдання в Україні. Наші льотчики готуються літати на цих літаках. Військовий експерт переконаний, що незабаром питання отримання авіації матиме позитивні зрушення, однак, найімовірніше, ближче до лютого.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Точаться запеклі бої: Окупанти можуть взяти Часів Яр у лещата, на фронті серйозні загрози, - експерти

понеділок, 29 квітень 2024, 5:58

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що російські сили продовжують наступальні операції в районі Часового Яру Донецької області. Ворог може спробувати обійти місто й створити умови для оперативного оточення, передають Патріоти України. У ново...

Підривають ППО: ЗСУ готують “подарунок” на інавгурацію Путіна, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 4:15

Краснодарський край Росії у ніч проти 27 квітня атакували безпілотники. Попередньо, удари було завдано по НПЗ "Словʼянськ-ЕКО", бітумному заводу, Ільському НПЗ і низці інших об'єктів. Після атаки на деяких об'єктах виникла пожежа. Також повідомляється ...