Булінг українських дітей за кордоном: У школах Німеччини російські однокласники схвалюють війну у нашій країні

Багато росіян, які давно живуть у Німеччині, підтримують російську політику, а їхні діти ретранслюють це в школі, де з’явилися українські діти-переселенці.

Булінг: Ілюстративне фото (Інтернет)Понад 4,5 млн українських переселенців виїхали за межі країни, рятуючись від війни. Європа прийняла їх і надала притулок. Але путінські “снаряди” продовжують атакувати їх і там.

Українка Юлія потрапила в ту частину Німеччини, де живе багато росіян, що вже давно туди іммігрували. З її дозволу та дозволу її сина ми публікуємо цю історію.

Як не дивно, але багато росіян, які давно живуть у Німеччині, підтримують російську політику, а їхні діти ретранслюють це в школі, де з’явилися українські діти-переселенці. Завдаючи таким чином додаткових душевних страждань останнім і провокуючи конфлікти.

– Вдень зателефонував син і попросив забрати його зі школи, – написала Юлія на своїй сторінці у Facebook. – Він нічого не пояснив одразу. Я поспілкувалася з учителем.

Виявляється, у його класі є кілька російськомовних дітей, чиї сім’ї підтримують дії Путіна. І вони почали доводити Юлиній дитині, що росіяни рятують нас, що наш президент зрадник, що смерті мирних громадян – це фейк.

– Все це говорилося досить агресивно, з гонором, з емоційним пресингом, – написала Юлія. – Цього мій син не зміг проігнорувати. Обійшлося без бійки, але на межі. Чесно кажучи, Петя був сповнений ненависті до Путіна.

Мамі довелося довго розмовляти з дитиною про те, як важливо не втратити внутрішні цінності, як важливо тут і зараз показати ту якісну відмінність українського народу від агресивних росіян.

Мама, що приїхала з країни, в якій представники російського народу поводяться, як звірі, умовляла сина не копіювати низьку звірину поведінку і не розвивати ненависть!

Але питання все одно залишається відкритим. Адже це спілкування дітей. Спілкування не у воєнній обстановці, а в цивілізованому Заході.

А що ж школа? Як у ній ставляться і до конфлікту дітей, і до війни, від якої деякі діти втекли.

– Спілкувалася з адміністрацією школи, – написала у наступному пості Юлія. – Як пояснила мені директор, школа усвідомлює, що є правдою і що злість і незгода мого сина обґрунтовані. Злість у цій ситуації природне почуття, коли на чорне кажуть біле. Школа не схвалює і не допускатиме такого спілкування.

Багато дітей у різних країнах сьогодні опиняються у тій самій ситуації, що й Петя. Батьки російських дітей, що обрали життя на Заході, як і раніше, ментально перебувають під впливом політики російських керівників.

– Мій син сказав, що із цим хлопчиком він може спілкуватися, але не на політичні теми. Хоча я рекомендувала б припинити будь-яке спілкування, – пише Юлія. – Але син пояснив мені, що та дитина сама забита і пригнічена і через пресинг Петі намагалась знизити рівень свого болю.

Юлії хотілося б вірити, що батьки хлопчика – представники зашореного, і, по суті, втраченого покоління росіян, і що на відміну від них, у нового покоління буде інше бачення і вони матимуть вибір.

У це ж хочуть вірити й Юлині сини. Петро з цієї ситуації виніс такий урок: навіть якщо ти спілкуєшся з людиною, на яку сердився і відчуваєш ненависть, треба все одно залишатися людиною.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...