"Було зовнішнє втручання": Військовий експерт - про можливу причину зіткнення навчально-бойових літаків на Житомирщині

Олексій Гетьман, військовий аналітик, майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни, вважає, що зіткнення навчальних літаків з досвідченими пілотами - малоймовірно, передають Патріоти України.

Майор запасу НГУ дав коментар щодо загибелі трьох пілотів внаслідок катастрофи, яка сталася 25 серпня у небі над Житомирщиною. "Два літаки, три досвідчених пілоти, які вміють літати. Це були не бойові літаки, а навчальні, які не такі швидкісні та доволі маневрові. Ви можете собі уявити, щоб у чистому полі зіткнулися дві машини? Так, це важко уявити. А літаками зіткнутися ще важче, бо у них є ще один ступінь свободи - вверх і вниз, окрім вліво чи вправо. Мені здається, що тут було якесь зовнішнє втручання, тому що малоймовірно, щоб такі досвідчені люди зіткнулися у польоті", - зауважив військовий аналітик.

Олексій Гетьман зазначив, що візуально пілоти один одного бачили за декілька хвилин чи багато секунд до моменту зіткнення. Відповідно, у них були всі можливості зробити якісь маневри, щоб уникнути катастрофи.

"ДБР розслідує, що трапилося. Також ще дослідять "чорні скриньки". Я схиляюсь до думки, що такі пілоти не могли просто так зіткнутися, що це було зовнішнє втручання. Яке саме? Важко сказати. Але мені здається і це моя суб'єктивна точка зору, що це було зовнішнє втручання", - підсумував Гетьман.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...