Buntar 1 дає змогу розвідувати засоби ППО, не заходячи в зону їхньої дії, - керівник компанії, що виробляє БПЛА

Співзасновник та CPO (Chief Product Officer - директор з розвитку продукту) Buntar Aerospace Богдан Сас розповів про особливості нового безпілотного авіаційного комплексу дальньої розвідки, передають Патріоти України.

"Основною перевагою безпілотного авіаційного комплексу Buntar 1 є вертикальний зліт та посадка. Це дає змогу операторам використовувати менше часу на розгортання комплексу, щоб почати бойову місію і вдало її завершити. Ми тестували багато різноманітних варіантів запусків та приземлень. З'ясувалося, що вертикальний зліт та посадка є дуже ефективними. Ми працюємо на дистанціях 60 км від зони старту, маємо досить якісну камеру. Головним завданням є розгледіти цілі ППО на відстані близько 10 км від їхнього місцезнаходження. Таким чином, це дає можливість розвідувати засоби ППО, не заходячи в їхню зону дій", - зазначив він.

Директор з розвитку продукту розповів, в чому особливості розвідувального комплексу Buntar Aerospace, у порівнянні з подібними зразками, які сьогодні використовують ЗСУ. "Головна особливість - Soft. Всі вироби, які літають сьогодні, не є чимось унікальними. Літаки, засоби зв'язку, камери є стандартизованими й універсальними засобами. А ми створюємо програмне забезпечення, яке дає змогу значно автоматизувати весь процес виконання розвідувальної місії. Soft складається з двох частин. Система допомагає оператору планувати та виконувати місію. Наразі вже є комплекс для планування місій. Він кардинально зменшує час, який оператор витрачає на планування якісної місії, з урахуванням ситуаційної обізнаності, погодних факторів, технічних характеристик літака, відомих зон ППО тощо. На сьогодні побудова розвідувальної місії займає близько двох годин. Для цього необхідно мати приблизно 5 різноманітних засобів - це ноутбуки, чати в Signal, системи ситуаційної обізнаності та великий і досвідчений екіпаж. Ми ж автоматизуємо ці процеси, ситуаційну обізнаність і кроки, які оператор має виконати в побудові маршруту і під час виконання", - додав Сас.

За його словами, основним завданням сьогодні є збільшити вживаність бортів. Адже борти подібного класу є досить дорогими. Вартість пташки, яка літає на 60-100 км - десятки, сотні тисяч гривень. "Ми будуємо Soft. Він уже є корисним для наших бойових операторів. Ми використовуємо його для виконання бойових місій. Інші виробники безпілотних літальних комплексів також зацікавлені, тому це спільна мета. Власне, цей комплекс ми вже починаємо тестувати з іншими виробниками", - сказав Сас.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Все буде погано? Три міфи про "тотальне зубожіння після війни", в які вірять українці, - Сергій Фурса

четвер, 9 травень 2024, 14:03

"Українці продовжують перебувати у депресії. І одним з факторів цього стану є багато економічних міфів, дуже деструктивних, які засіли в голову українців і активно підживлюються російською пропагандою. Створюючи враження, що все пропало і в України нем...

У параді брали участь "герої СВО": Путін використав 9 травня для пропаганди війни проти України та залякування Заходу, - ЗМІ

четвер, 9 травень 2024, 13:33

Російський диктатор Володимир Путін використав парад 9 травня, який пройшов на Красній площі в Москві, з метою пропаганди війни проти України і залякування заходу ядерною зброєю, зазначають Патріоти України. Як повідомляє Bild, на парад прибули понад 1...