"Був навіть смертельний випадок": Офіцер НГУ розповів про використання окупантами забороненого газу

Російські окупанти застосовують проти українських військових на війні заборонений газ. Воїни розповідають, що якщо вдихнути його двічі, то дихати після цього вже не вдається. Про це розповів український захисник, командир 15-го окремого полку Національної гвардії Ігор під час розмови з CNN, передають Патріоти України.

За його словами, зимові бої"ще більш помітні". "На північ від Роботиного, де кілька місяців тому точилися запеклі бої, українські безпілотники поступаються за чисельністю російським. Нещодавно по одному з українських окопів вдарило 40 російських БПЛА за день. Українські військові стикаються з невпинними хвилями атаками російських бійців з в’язниць. Вони добре навчені і екіпіровані, озброєні бронетехнікою", - розповідає військовий.

Він також каже, що часто ворожі загони йдуть на штурм під впливом наркотичних речовин для підсилення атаки. "Ті, хто воює в обложених українських окопах, кажуть, що тепер вони зіткнулися з іншою загрозою: застосуванням газу як зброї. За останні тижні в цьому районі було зафіксовано 9 інцидентів, під час яких яких їдкий і легкозаймистий газ був скинутий з безпілотників на українські позиції, що призвело до одного смертельного випадку", - розповів CNN один український військовий медик.

Постраждалі солдати розповідають, що газ використовується для того, щоб викликати паніку, за якою слідують звичайні обстріли або атаки з безпілотників. Представник української розвідки повідомив CNN, що речовина, яку застосували росіяни, була різновидом газу CS.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...