Буває і таке: Тибетський футбольний клуб знімається з китайської ліги через... високогір’я

Причина цього не криється у фінансах чи політиці, а у місці, в якому клуб проводить домашні матчі.

«Лгаса» стане 17-м професійним футбольним клубом у Китаї, який зніметься з чемпіонатів різних ліг в Піднебесній до початку майбутнього сезону, який відклали через пандемію. При цьому більшість клубів посилаються на фінансові труднощі, повідомляють Патріоти України. «Лгаса Ченту», єдиний професійний футбольний клуб Тибету, мусить знятися з третього дивізіону в Китаї. Причина цього не криється у фінансах чи політиці, а у місці, в якому клуб проводить домашні матчі.

«Лгаса Ченту» грав домашні ігри на висоті 3 658 метрів над рівнем моря. Китайська футбольна асоціація відхилила заявку клубу на проведення домашніх матчів у Лгасі, оскільки повітря в Гімалайському регіоні занадто розріджене і бідне на кисень, щоб команди могли змагатися.

Парціальний тиск кисню (той, з яким кисень вдавлюється в легені – приблизно на третину нижчий, ніж на рівні моря). Отож, 20%-30% не акліматизованих людей, здатні захворіти.

У 2007 році FIFA заборонив проводити міжнародні матчі на висоті понад 2500 метрів над рівнем моря, згодом підняв «стелю» до 3000 метрів, але після протестів Південноамериканської конфедерації CONMEBOL заборону скасували в 2008 році.

«Лгаса Ченту» з 2017 року перейшов від аматорів до Ліги 2, тобто третього за силою чемпіонату Китаю. І от тепер така халепа. Федерація ще раніше відмовила клубу грати вдома і матчі проводилися за декілька тисяч кілометрів до Лгаси. Утім, двічі «Лгаса Ченту» зіграла в столиці Тибету. Тоді арбітр припиняв гру кожні 15 хвилин, щоб гравці могли дихати киснем у балончиках.




Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...