Битва за Харків-2024: Гетьман оцінив шанси росіян на форсування річки Оскіл на Куп'янському напрямку

Російська окупаційна армія не має шансів форсувати річку Оскіл, що у Харківській області на Куп'янському напрямку. Крім того, ворог не залишає надій захопити місто Куп'янськ. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий аналітик Олексій Гетьман.

"Можливо, вони захочуть на Куп’янському напрямку все-таки спробувати ще раз проводити наступальні дії. Можна припустити теоретично, що росіяни можуть дійти до річки Оскіл, але на правому березі, на західному, гірський хребет серйозний. Там уже українські фортифікації досить серйозні. Там артилерія, яка пристріляла всі підходи. Шансів форсувати цю річку в росіян немає", - наголосив аналітик.

З його слів, ймовірно, самі окупанти теж це розуміють. Адже, за даними українського Генерального штабу, на цій ділянці фронту бойові дії хоч і не зупинилися, але стали не такими інтенсивними, як були ще кілька днів тому.

Гетьман припустив, що окупанти будуть намагатися просунутися на Східному напрямку фронту, в бік міста Костянтинівка Донецької області, на Запорізькому - поблизу селища Роботине, а також на Куп’янському напрямку, адже сам Куп’янськ необхідний загарбникам як логістичний хаб.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...