Битва за небо у фронтовій смузі: Українські оператори БПЛА сміються: росіяни скаржаться на "нікудишні" РЕБи, - Forbes

Росія виробляє багато РЕБів, але більшість з них неефективні й не захищають від дронів, зазначає видання.

Як повідомляє Forbes, Сили оборони у вівторок, 18 червня, знищили або пошкодили понад сотню російських машин, втративши при цьому лише 30 своїх. Такі втрати ворожої армії пов'язані з тим, що РФ не може захищатись від українських безпілотників через погані системи радіоелектронної боротьби (РЕБ).

"Це була майже рекордно велика кількість щоденних втрат для росіян, а також рекордно великий розрив між російськими та українськими втратами за один день. Понад 70 із приблизно 100 ударів по російській техніці були завдані безпілотниками вартістю не більше 500 доларів. Такі дрони українці отримують щомісяця у розмірі близько 100 тисяч штук", - йдеться у матеріалі.

Крім того, видання зазначило, що попри те, що Росія виробляє широкий спектр засобів радіоперешкод для захисту від безпілотників, багато з них не є ефективними й просто не працюють.

Так, один російський блогер розповів, що глушник для дронів вартістю 2400 доларів, який продає один популярний російський канал у соцмережах, просто "нікудишній" і не вартує своїх грошей. Він бідкається, що такі розхвалені засоби проти безпілотників, які насправді неефективні та ніяк не допомагають, вселяють марні надії російським військовим, що призводить їх до загибелі.

"Навіть страшно уявити, скільки людей загинуло, помилково сподіваючись на ці засоби", - написав блогер.

Він також назвав "великий список технічних помилок" і розкритикував "вагу та розмір глушника і ручку для перенесення, яка постійно ламається".

"Серед цих технічних помилок – неправильно підібрані та неправильно налаштовані антени. У правильно побудованій системі перешкод антени мають правильну форму та розмір і спрямовані в правильному напрямку для трансляції радіошуму, який, за концепцією, повинен перевищувати власні радіозв’язки дронів на великій території. Але в російських системах антени спрямовані вгору, що дає можливість українським дронам знайти вразливе місце та завдати удару", - цитує видання слова російського блогера.

Крім того, він додав, що цей глушник швидко нагрівається, адже немає вентиляційних отворів, через які вентилятор міг би втягувати холодне повітря і випускати гаряче. Висока температура призводить до того, що компоненти системи псуються і вона починає гірше виконувати свою головну функцію.

"Росіяни, які продають непрацюючі глушники, вбивають наших солдатів за наші гроші. А українські оператори безпілотників літають над цим "чудом" і просто сміються", - написав блогер РФ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...