Чекали на евакуацію півтори доби: Подробиці щодо захоплення в полон українських військових у Авдіївці

Збройні сили Російської Федерації захопили в Авдіївці позицію «Зеніт», на якій залишилися поранені бійці 110-ї окремої механізованої бригади імені Марка Безручка. Військове командування не евакуювало захисників, натомість домовилося, що ті піднімуть білий прапор, і їх заберуть окупанти. Про це повідомило видання «Слідство.Інфо», передають Патріоти України.

Журналісти поспілкувалися з сестрою молодшого сержанта і бойового медика «Джанго», який залишився у місті, Катериною. На позиції залишилося шестеро українських бійців, п'ятеро з яких поранені. «Їм (пораненим, – ред.) сказали, щоб вони чекали машину, а всіх цілих забрали. І вони цю машину чекали півтори доби. І коли вони зрозуміли, що ніхто за ними не приїде, то почали всім дзвонити», – сказала Катерина.

Дівчина зазначила, що поранені військові чекали на обіцяну евакуацію півтори доби. З його слів, у її брата були болі, його «обкололи всім, що в них залишалось», проте медикаменти і їжа закінчувалися.

Ще через кілька годин чоловік повідомив сестрі, що евакуації не буде, а їх «залишили помирати». Крім цього, військовий розповів зятю сестри, що командування домовилося, аби бійців забрав ворог, та щоб ті підняли білий прапор. Під час відеодзвінка зять побачив, що у шпиталь зайшли росіяни, наказали вимкнути телефони та вийти самотужки, оскільки «нести їх ніхто не буде».

«Брат в Авдіївці два роки, без відпустки, без ротації. Я сподіваюсь, що вони їх там, у Донецьку, підлікують, у нього ноги опухлі. Хоч би їх не розстріляли», – додала сестра Катерина.

Пізніше в російських пабліках поширили відео з убитими чоловіками у формі ЗСУ, ролик був знятий на позиції «Зеніт». Боєць 110-ї бригади Віктор Біляк, який був разом з пораненими бійцями на позиції до евакуації впізнав одного з убитих, у якого на руці є татуювання у формі хреста.

«Віктор Біляк ідентифікував цього чоловіка, як Андрія Дубницького з позивним «Байрактар» – бійця 110 бригади. 14 лютого він залишався на позиції «Зеніт» разом з іншими пораненими», – розповіли в ЗМІ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Корупціонери втратять владу: Старець Кирило напророкував перемогу України і період змін (відео)

неділя, 19 травень 2024, 23:41

Пророцтво старця Кирила свідчить, що 2024 року в Україні розпочнеться період змін. Прогноз старця був оприлюднений на Youtube, передають Патріоти України. . На початку червня ворожі сили планують масштабний наступ на Харківщину. Однак усі плани Росії ...

Добре провели час разом: Дмитро Гордон показав рідкісне фото з тещею

неділя, 19 травень 2024, 23:28

Журналіст та ведучий Дмитро Гордон потішив шанувальників родинним контентом. Інтерв'юер у своєму фотоблогу опублікував кадр, зроблений на тлі Національного театру імені Івана Франка, передають Патріоти України. На зображенні усміхнений Дмитро Гордон по...