Через інцидент з повітряною кулею: США готують санкції проти Китаю, - The Wall Street

США мають намір розширити санкції проти Китаю через інцидент з китайською повітряною кулею, що пролетіла через американську територію імовірно зі шпигунською місією. Про це виданню The Wall Street Journal повідомили джерела в спецслужбах США, передають Патріоти України.

Стверджується, збитий китайський аеростат мав у своїй конструкції антени і датчики для збору розвідданих і зв'язку, що підтверджує загрозу для національної безпеки США з боку Китаю. "Це, безсумнівно, підливає масла у вогонь, підкріплюючи аргументи у справі "китайських яструбів", – заявив виданню співробітник Центру нової американської безпеки у Вашингтоні Мартейн Рассер.

Відзначається, що в останні місяці Пекін і Вашингтон намагалися налагодити раніше зіпсовані відносини, але тепер адміністрація Байдена має намір внести в санкційні списки ще шість китайських компаній, пов'язаних з урядом і програмою "повітряної кулі".

"Китай ризикує втратити доступ до західних технологій після того, як повітряна куля-шпигун пролетіла над США, а Вашингтон і його союзники розглядають можливість покарати Пекін більш жорсткими обмеженнями на вироби, необхідні Китаю для зміцнення військової та економічної могутності", – пише видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Кубинські найманці ліквідували російського командира на Донеччині, - українські партизани

субота, 27 квітень 2024, 20:54

У суботу, 27 квітня, стало відомо, що на Донеччині кубинські найманці ліквідували свого російського командира. Про це повідомляє рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. Партизани зізнались, що російська військова влада не може контролювати най...

Навчально-тренувальний літак Як-52 збив ворожий дрон-розвідник над Одещиною - Бутусов (відео)

субота, 27 квітень 2024, 20:31

На Одещині поршневий навчально-тренувальний літак Як-52 збив російський дрон-розвідник. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов у Telegram, передають Патріоти України. На оприлюднених відео показаний момент спуску ворожого розвідувального дрона на пара...