Через те, що Москва дуже щільно зв’язалася з Іраном, вона сильно зіпсувала стосунки з Ізраїлем, - Іван Яковина

"За даними Bloomberg, стратегією Володимира Путіна найближчим часом може стати новий наступ в Україні у лютому-березні. Причому він готовий піти на такий наступ, незважаючи на попередні невдачі на фронті. Дві третини цієї вкрай непростої зими ми вже прожили. Як бачите, Україна не поринула у темряву, не замерзла, не залишилася без води чи електропостачання, незважаючи на серйозні ракетні удари та атаки дронами, які Російська Федерація завдавала по українській критичній інфраструктурі з середини минулої осені", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"З того часу було 13 широкомасштабних хвиль ракетних ударів і ще 15 разів прилітали хвилі дронів Шахед-131 і 136 іранського виробництва, які в Росії перелицювали і назвали Герань-1 та Герань-2. Тобто, в результаті ми бачимо повний провал російської стратегії.

Ну, по-перше, щодо виснаження української ППО. Я так розумію, що одним із важливих завдань проведення цих ракетних та дронових ударів по Україні було саме зробити так, щоб ЗСУ вивели з лінії фронту більшу частину своїх засобів ППО для того, щоб закрити ними міста та цивільну інфраструктуру в цих містах, а також житлові райони. І вже після того, як усі ці засоби ППО мали опинитися в містах, Росія розраховувала, відправляючи дрони, крилаті ракети, зробити так, щоб Україна повністю розстріляла свої протиповітряні ракети і залишилася таким чином абсолютно беззахисною перед ударами з повітря. Після чого російська авіація вже могла б спокійно літати над територією України та завдавати бомбових ударів. Проте ця стратегія не спрацювала.

Крім того, не спрацювала ще важливіша стратегія, а саме — стратегія залякування. Оскільки удари завдавалися по цивільній інфраструктурі, по житлових кварталах, російська армія, будучи нездатною показати щось серйозне на полі бою, намагалася просто зламати волю української армії до опору, а також волю українського народу до підтримки життя і опору цих міст, які знаходяться далеко від лінії фронту. Я так розумію, що метою цих російських ударів було посіяти паніку в українських містах і зробити так, щоб люди звідти розбіглися, роз'їхалися.

Російська Федерація не досягла ні однієї мети, ні іншої. Загалом Україна не поринула у темряву, не було посіяно жодної паніки, а ППО стала сильнішою за колишню. При цьому сама армія Росії витратила на завдання цих ракетних ударів уже сотні мільйонів, якщо не мільярди доларів, і це один неприємний для неї наслідок — ці ракети, звісно, не безкоштовні. По-друге, через те, що Москва дуже щільно зв’язалася з Іраном, сильно зіпсувала стосунки з Ізраїлем.

Справа в тому, що іранці стали постачати свої дрони РФ не безкоштовно. За деякими даними, росіяни змушені були передати їм в обмін на ці дрони технології зі збагачення урану або вже одразу уран, збагачений до рівнів зброї. Це, звісно, не могло викликати жодного розуміння з боку Ізраїлю, який дуже боїться появи в Ірану ядерної зброї. Крім того, той факт, що Росія закуповує у Ірану балістичні ракети, по суті, є фінансуванням іранської програми створення балістичних ракет.

Росія давала Ірану гроші на створення балістичних ракет, і Ізраїль тривалий час, який, до речі, тримав нейтралітет щодо протистояння Росії та України, останнім часом стає дедалі більше на бік України.

Ось, як ми знаємо, нещодавно трапився такий інцидент в Ірані, де відразу кілька, об'єктів військових і промислових, на яких зокрема виробляються ось ці дрони, за допомогою яких Росія атакує Україну, були підірвані за допомогою безпілотників.

За даними західних ЗМІ для цього застосовували різні безпілотники, зокрема БПЛА Harop ізраїльського виробництва. Ось ці безпілотники, до речі, американці свого часу дуже просили в ізраїльтян передати Україні. Але так Україні й не дали, проте завдали удару по фабриці виробництва безпілотників уже іранських в Ісфахані, в інших містах.

Швидше за все, можливості Ірану з виробництва найрізноманітніших видів зброї, зокрема тих видів, які вирушали далі до Росії для використання проти України, зараз будуть сильно порушені. Ізраїль у такий спосіб допоміг, звичайно, Україні. Поки що складно оцінити, наскільки суттєвою виявилася ця допомога, але добре вже те, що зараз ізраїльтяни виступають у цій нинішній війні на боці України, принаймні в цьому аспекті".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...