Черговий успіх пропаганди Кремля: У соборі Грузії виставлено ікону із зображенням Сталіна (відео)

У кафедральному соборі Цмінда Самеба (Святої Трійці) у Тбілісі виявлено ікону, на якій зображено радянського диктатора Йосипа Сталіна. Про це написав історик Гіоргі Канделакі, передають Патріоти України.

«Ікона Йосипа Сталіна, ініціатора знищення незалежності Грузії, вбивці тисяч священнослужителів та творця радянської тоталітарної системи у Троїцькому соборі. Ще один «успіх» російської машини інформаційної війни, який би вже мали помітити», – написав він у Facebook.

Керівник служби зв'язків із громадськістю патріархії Грузії Андрій Джагмаїдзе повідомив, що ця ікона присвячена не Сталіну, а Блаженнішій Матроні, і що на ікони можуть потрапляти, зокрема й «великі противники церкви» – зокрема римський імператор Діоклетіан.

«Вже не вперше свято (Різдва Христового – ред.) хочуть затьмарити скандалом, щоб у серцях людей замість радості посіяти ненависть», – сказав представник церкви.

Як давно ікона з'явилася у храмі та за чиєю ініціативою, Джагмаїдзе відповідати відмовився. Російський слід у походження цієї ікони він назвав «запитанням другорядним».

У Росії ікона «Блаженна Матрона благословляє Йосипа Сталіна» з'явилося у 2008 році у Храмі святої рівноапостольної княгині Ольги в Санкт-Петербурзі – ще тоді викликавши хвилю критики, після чого ігумен Євстафій забрав ікону до себе додому. Після цього зображення неодноразово з'являлося у різних російських храмах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...