Чеський пакет вже точно запрацював, у травні ЗСУ показали рекордні показники уражень, - Петро Черник

За травень ЗСУ показали рекордні показники з винищення ворога, заявив військовий експерт Петро Черник, коментуючи ситуацію на фронті та поставки західного озброєння Україні. Так, в ефірі телемарафону він говорив про те, як забезпечити протистояння ворогу, який активізував свої дії на фронті останнім часом, зокрема й на Оріхівському напрямку, передають Патріоти України.

Черник зазначив, що ЗСУ потрібно якомога більше артилерії, касетних боєприпасів, FPV-дронів. "І в цій частині маємо деякий оптимізм, бо точно запрацював чеський пакет, я вже в цьому не сумніваюся", - наголосив Черник.

"І що найголовніше, ми за травень місяць показали рекордні показники з винищення особового складу ворога - майже 39 тис., ну, і в частині артилерії, бо війна і досі на 95% є війною артилерії - знищено 1160 установок. Якщо ділимо на 72 - це штатна артилерійська бригада, то більше 16 бригад - щось безпрецедентне", - сказав він.

За словами експерта, противник буде й надалі тиснути, не зважаючи на ці всі втрати, бо хоче якихось перемог напередодні Саміту миру в Швейцарії. "Чому зараз дуже активна фаза боїв? Пам’ятаємо, що у Швейцарії направду буде історична подія - це історична подія без перебільшення, людство починає пошук виходу із ситуації, із цієї війни. Запрошено більше ніж 107 країні різних організацій. І Путін намагається дати сигнал, у першу чергу, глобальному півдню, що він щось може, що може досягати якихось результатів. Бо не таємниця, що велика світова вісь зла прокреслена. Це Китай, Північна Корея, Сірія, Іран і ще багато світових диктатур. І вони матимуть голос на цьому саміті", - пояснив він.

Оцінюючи вірогідність відкриття Росією фронту на Сумщині сказав, що "така турбуюча операція, як була проведена на Харківщині, таки може статися". "Однак не сумніваюся, що на цю хвилину ми є максимально до неї готові", - зауважив Черник.

Він пояснив, що в розумінні росіян операція на Харківщині - це все ж таки успіх. "Харківський плацдарм зупинився в своєму розвитку, але він все ж таки є і нам доведеться їх звідки вибивати. Для них це певний успіх", - пояснив Черник.

Тому подібну операцію вони можуть організувати і на Сумщині, застосувавши кілька батальйонно-тактичних груп. "Але є нюанс. На початок Харківської операції ми не мали дозволу застосовувати в першу чергу далекобійну натівську артилерію, а тепер ми його маємо. Умовно, коли колони будуть переходити у бойові порядки і розгортатися на грунті, а по нормативах вони це мають робити десь за 15-20 км від самого кордону, то ми вже матимемо чим їх накривати безпосередньо на їхній території у великій кількості. І сподіваюся, що це буде для противника стримуючим чинником. Але наш супротивник має дуже специфічне мислення...", - сказав Черник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? - Злий Одесит

вівторок, 17 вересень 2024, 0:30

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? В последнее время тема «мирных переговоров» между Украиной и Россией приобрела второе дыхание, которое в медийном пространств...

На Покровському операційному напрямку противник зумів трохи розширити вклинення в районі Новогродівки, однак за Лисівку та Сухий Яр, зачепитися йому поки не вдається - Костянтин Машовець

понеділок, 16 вересень 2024, 23:19

1. На Куп'янському напрямку, очевидно, противник силами 1-ї "гвардейской" танкової армії (ТА), а саме - її 2-ї "таманской" мотострілецької дивізії (мсд), при дієвій участі 4-ї "кантемировской" танкової дивізії (тд), активно рветься до річки Оскіл по на...