"Чесно не знаю - чи пішли би росіяни дев'ятнадцять раз у Чорнобаївку, якби їм не казали, що вони "вєлікая нація", - Олена Кудренко

"Помітила ще з 2014-го, що коли слухаєш "нє такіх русскіх" Піонтковського чи Ілларіонова - то розумієш, вони розумні люди. Але саме українцю після їх розповідей хочеться опустити руки", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Я можу помилятися, бо це мої чисто суб'єктивні спостереження, але виглядає це часто так:

- да, это, конечно, так, НО...
- вы, украинцы, конечно, молодцы, НО...
- теоретически это выглядит хорошо для вас, НО...
І далі вони починають зі знанням справи розповідати, чому нам, українцям, потрібно зняти рожеві окуляри. Причому якщо азарт та віра в себе - це наші українські вроджені якості, то товаріщі Піонтковський та Ілларіонов ці самі якості роздивляються під російським кутом зору і кажуть "да, но нєт".
Причому самі росіяни напевно все своє життя проживають в тих самих рожевих окулярах. Що рашисти, що опозиція. Бо їм їх реальність створюють по телевізору. Я чесно не знаю - чи пішли би росіяни дев'ятнадцять раз у Чорнобаївку, якби їм не казали, що вони "вєлікая нація". Без підживлення пропагандою та брехнею росіяни не зробили б і того, що встигли зробити. І тому російські ліберали, примірюючи цей факт на українців, вважають, що український азарт та впевненість в своїх силах базуються на тому ж грунті, що й російські. І що українців можна аналізувати так само, як аналізують дії росіян.
Аж ні. Бо це не росіяни - це українці здивували весь світ. Ми саме так живемо. Ми саме в такому темпі існуємо. У нас мозок, якщо хочете, працює в іншому ритмі, навідміну від російського. Це у нас фермери крадуть танки, а протитанковою зброєю збиваються ворожі літаки. У нас що не воїн - то вже легенда, бо робить вражаючі речі. У нас звичайні сільські мешканці крадуть російський бензовоз, зливають все пальне та везуть до своєї лікарні. А коли росіяни той бензовоз знаходять, то для них сільські герої залишають таблички "заміновано". Все. Техніка наша.
Я сьогодні послухала, що наші фахівці придумали мобільний додаток, який збирає дані про бажану ворожу ціль і розкидує завдання гаубицям. А ці гаубиці вже можуть не скупчуватися в одному місці, як звикли - а стояти одна від одної на відстані декілька кілометрів, і все одно бити по цілі, в одну точку, за 30 сек після її визначення. Російські радари, які звикли реагувати на масив артилерійського вогню з однієї точки, не бачать ось такі розкидані по місцевості гаубиці, не спрацьовують. Можна лупити по росіянам звідусіль, і не ризикувати своєю технікою взагалі.
Тобто нам, українцям, треба було лише трошки допомогти, підтримати - а далі ми самі. Ми придумаємо, як поєднати Старлінк Ілона Маска з цікавими розробками для артилерії. Ми придумаємо, як вдосконалити американську та європейську зброю. Ми придумаємо, що робити з якимись деталями від використаної зброї, щоб з цього була ще якась користь. Ми ще на навчаннях з НАТО ламали сценарії поведінки, а в Кабулі відважувалися на завдання, від яких інші відмовлялися.
Ми можемо. А російські політологи цього не розуміють. Вони настирливо порівнюють нас з росіянами як армію і Армію. А Армія в цьому порівнянні лише одна - наша. Бо технологічно та якісно ми йдемо вперед - а вони в своїй свідомості досі штурмують Чорнобаївку. Тобто топчуться на місці. Ну й що, що у них десь якась технічна перевага? Коли задля того, щоб ця перевага спрацювала, російські генерали змушені приїздити на позиції, бо без них нічого не виходить - то до біса та перевага. Іларіонов рахує ту переважаючу техніку й каже: "вот відітє, всьо сложнєє, всьо нє так просто..."
Бо це складно та не просто для росіянина. Не для українця.
Тому я не слухаю Піонтковського та Іларіонова. Вони українців НЕ РОЗУМІЮТЬ".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Уражено пункт управління окупантів: В Маріуполі пролунали вибухи над металургійним комбінатом ім. Ілліча

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:44

У п’ятницю, 19 квітня, в тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області прогриміли вибухи над металургійним комбінатом імені Ілліча. Про це заявив радник мера Петро Андрющенко, передають Патріоти України. Він зазначив, що загалом було чутно три вибу...