Четвертий рейх підірвався на власній пропаганді: У Кремлі шукають виправдання обміну найзатятіших "укрофашистів" - "азовців"

Путін віддалився від всіх і перестав підтримувати спільну комунікацію у владній команді, зокрема узгодження пропаганди

На незручну ситуацію, в котру потрапила Московська верхівка звернув увагу політтехнолог Олексій Голубоцький, передають Патріоти України.

"Маргаріта Сімоньян рвонула виправдовувати обмін "азовців": мовляв, "верховному видніше", і взагалі, ніхто не обіцяв, що не мінятимуть. А кому не подобається – той агент укрів і Держдепу й розламує суспільство Росії, цілеспрямовано та свідомо.

Як я вже неодноразово казав, проблема кремлівської пропаганди – у відсутності чіткої методички і однозначної узгодженої позиції влади. Пєсков спускає одні тези, Лавров озвучує інші, Захарова пояснює третє, МО РФ взагалі перманентно несе маячню про "добру волю" і трильярди вбитих українців і збитих байрактарів. І в підсумку пропагандисти змушені лавірувати між цими заявами.

Хтось, як Скабєєва, не переймається і просто напряму озвучує навіть найабсурдніше. А от Сімоньян намагається творчо переробити.

Однак це не знімає проблеми практично відсутньої комунікації між "бункером", кремлівськими чиновниками і Генштабом. Путін дійсно віддалився від всіх і перестав підтримувати спільну комунікацію у владній команді.

Окрема проблема – в ідейних російських націоналістах та імперцях. Чим далі подібні групи від влади, чим менше від неї залежать, тим голосніше обурюються діями Кремля і їх наслідками. І російській владі вже доводиться якось на це реагувати.

В історії з обміном "азовців" також довелось шукати пояснення своїм діям. Влада взяла день-два на роздуми, але все, що вигадала, – "верховному видніше" і звичний пасаж про тортури й страти за мотивами відомого "распятого мальчіка". Майже не завуальовані погрози невдоволеним вказують на загальний вектор розвитку ситуації: якщо Кремль заявить, що взяття якогось дрібного хутора є "великим тактичним досягненням" і тому "війну виграно, цілі досягнуто" – пропаганда це успішно закріпить в мізках більшості. А меншість або підкориться і погодиться, або буде покарана."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У "Крокус Сіті Холі" вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....