Членство України в НАТО: рішення не прийнято у Вашингтоні та Берліні, - ЗМІ

В Україні впроваджено близько 15% стандартів НАТО, але прийняття до Альянсу залишається відкритим питанням. Про це повідомило поінформоване джерело ТСН.ua в уряді, передають Патріоти України.

"Якщо повертатись до перспективи стати членом НАТО, то можна сказати, що певна кількість стандартів НАТО, які треба прийняти на озброєння - це насправді не є вирішальним чинником в тому, бути чи не бути. Це міф. У інших країн середній показник – 31%-32% стандартів НАТО і десь до 40%-42% нормативних актів. Є країни, у яких 2%. У нас близько 15%. Тобто це означає, що не має значення, скільки впроваджено стандартів, щоб стати членом НАТО", - зазначає наш джерело.

За словами співрозмовника журналістів, є три складових, які важливі для того, щоб країна стала членом НАТО. "Є три складових, які насправді важливі для того, щоб країна стала членом Альянсу: наявність цивільно-демократичного контролю за збройними силами. Друге – це зрозумілість, прозорість, звітність, відповідальність по всіх процедурах. А також спроможність їхньої, натівської, індустрії зайти на наш ринок. Оскільки ми сьогодні точно споживаємо і будемо використовувати їхнє озброєння, значить, їхня індустрія зацікавлена продовжувати виготовляти як для нас, так і для них. І третє – це спільне планування операцій. За великим рахунком, потрібно тільки політичне рішення щодо нашого вступу", - повідомило джерело в українському уряді.

Та додало: "За виступами, за питаннями ситуація дуже сильно змінилась на нашу користь. Більшість країн переконані, що ми маємо бути за столом на рівних. Але остаточне рішення не прийнято у двох столицях – Вашингтоні та Берліні. Україні потрібен чіткий сигнал – нас бачать членом НАТО чи ні. Ми його очікуємо".

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...