Чого боїться Ху*ло: Експрезидент Польщі розповів про найбільший страх кремлівського карлика

Путін обіймає посаду президента із 2000 року з перервою в чотири роки.

Президент Росії Володимир Путін боїться появи у країні громадянського суспільства. Таку думку колишній президент Польщі Олександр Квасневський висловив "Русской службе ВВС" в інтерв'ю, яке було опубліковано 2 вересня, передають Патріоти України.

"Головний страх, пов'язаний з українською та білоруською ситуацією сьогодні, що вони стають прикладами на пострадянському просторі того, що все може бути інакше. Путін особисто мені пояснював, що в Росії не може бути громадянського суспільства західного типу, оскільки у Росії немає традицій. Так-так, під час наших переговорів [Путін так і говорив]. А я йому відповідав: "Слухайте, якщо не почати цей процес, то у вас і традиції не з'являться", – сказав польський політик.

За його словами, у Путіна "була абсолютна переконаність, що, з огляду на масштаби країни, її історію, культуру тощо, Росія не готова до громадянського суспільства й усіх його процедур, і авторитарна, ієрархічна система набагато більше годиться для Росії".

"Україна – перший приклад, коли ситуація може бути іншою. І якщо сьогодні Білорусь скаже – "Дивіться, у нас можуть бути вільні вибори, у нас можуть бути різні політичні партії, різні кандидати, у нас вільні та чесні процедури", – це може по-справжньому лякати Путіна", – пояснив Квасневський.

Він вважає, що "цей страх надзвичайно сильний, тому що для Путіна організація громадянського суспільства і демократичних процедур – проблема".

"Поки він при владі – це неможливо. Із його наступником – можливо, але не з ним", – підкреслив Квасневський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...