Чоловіки 40-50 років - проблема для армії: Нардеп пояснив, чому треба мобілізовувати молодь

Головне, що має бути у законопроєкті про мобілізацію - призов молоді, а не дядьків 40-50 років, пояснив секретар оборонного комітету Верховної Ради України, народний депутат Роман Костенко. За його словами, у ньому мають прописати нормальну мотивацію для чинних та майбутніх військових, щоб вони мали бажання захищати державу, передають Патріоти України.

Йдеться як про фінансову складову, так і про належну підготовку бійців, ветеранську політику щодо них тощо, акцентував Костенко. Політик уточнив, що "звернути увагу на молодь" - це не про те, щоб просто забирати молодих хлопців бусами. "Ми маємо звернути увагу на нашу молодь. Це не про те, що ми маємо їх брати і закидати в буси – ми маємо мотивувати йти їх до армії", - вважає він.

Романко уточнив, у чому проблема 40-50-річних дядьків у війську. "Коли ми говоримо про асиметричну війну, про війну сучасних технологій, дуже складно людям, яким вже далеко за 40, а то й за 50 років, використовувати ці технології", - сказав Костенко.

На думку керівника безпекових програм Центру глобалістики Стратегія ХХІ Павла Лакійчука, наразі армія України дійсно стикається з феноменом "старих дядьків" в армії. Здорові та молоді хлопці не хочуть служити - вони заполонили країни ЄС, на це навіть звертають увагу самі європейці, уточнив він.

"В Україні воюють дядьки на фронті. Основну масу складають 40-45-річні старі дядьки, інваліди вже. Чому? Тому що молодь не може бути призвана в армію", - сказав Лакійчук.

В цьому контексті Україна не впоралася з задачею мотивувати українців до армії, вважає він. Наразі хлопці до 24 років - лише призовники, а не військовозобов'язані, і в цьому теж полягає проблема, адже вони "нікому нічого не винні", вказав керівник Центру.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Шойгу намагався зберегти посаду": Військовий експерт пояснив поспіх окупантів у наступі на Харківщині

неділя, 19 травень 2024, 21:01

Військовий експерт Михайло Притула вважає, що Шойгу намагався зберегти посаду міністра оборони РФ, розпочавши наступ на Харківщині повністю непідготовленим угрупованням військ, передають Патріоти України. "Росіяни почали наступ на Харківщині, не підгот...

Інцидент із гвинтокрилом Ебрагіма Раїсі: Американський фахівець розповів, що насправді означає "жорстка посадка"

неділя, 19 травень 2024, 20:03

Державні ЗМІ Ірану повідомили, що вертоліт президента країни Ебрагіма Раїсі здійснив "жорстку посадку". Колишній пілот вертольота Еш Александер-Купер розповів Sky News, що таке формулювання охоплює цілу низку сценаріїв: від доволі м'якої або мимовільно...