Чому Ілон Маск озвучив свій "мирний план": Український дипломат назвав дві причини

Мільярдер та засновник SpaceX Ілон Маск, який озвучив свій "мирний план" щодо війни в Україні, ймовірно, пішов на цей крок через страх перед ядерною війною, чим шантажує світ глава країни-агресора Росії Володимир Путін, а також через "умовні знання" про те, що таке путінська Росія. Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю висловив ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко, передають Патріоти України.

"Мені здається, це поєднання, з одного боку, страху перед ядерною катастрофою, на чому Путін грає доволі успішно, з тими абсолютно умовними знаннями цих людей про те, що таке Російська Федерація, що таке безпека, на чому вона стоїть, чому не можна поступатися Росії тощо", – зауважив він, говорячи про пропозиції Маска та низки інших публічних осіб.

За оцінками дипломата, коли відомі особи пропонують подібні "мирні" ініціативи, це також є ознакою "політичного невігластва". У поєднанні зі страхом того, на що нібито може наважитися Путін, "ми маємо заяви людей, які кажуть: "лишь бы не было войны". Будь-якою ціною. Точніше, не будь-якою, а ціною України, щоб їм було добре", – сказав Огризко.

У цьому контексті він визнав, що Україна має удаваних партнерів, які також бажають максимально швидко закінчити війну, але "нашим коштом". "На жаль, ця кількість не зменшується, і вона майже не змінюється", – зауважив дипломат.

Водночас Огризко наголосив, що наша країна має достатньо справжніх партнерів, які усвідомлюють, що "з Росією треба справді закінчувати". "Думаю, спільними зусиллями з такими країнами ми до цієї теми і підійдемо", – підсумував він.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...