Чому Москва панікує через турецькі "Байрактари" для України, - військовий експерт

Якщо РФ дійсно могла б якось насолити Туреччині, вона б уже давно це зробила.

"Роздратованість Росії щодо передачі Туреччиною Україні безпілотників Байрактар TB2 полягає не тільки у безпілотниках. Дійсно, їх купівля - це один з важливих напрямків співробітництва, але проблема значно ширша", - пише військовий експерт Михайло Самусь у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Кремль дуже дратує те, що Туреччина повністю підтримала українську позицію по Криму, зокрема - розвиток і початок роботи Кримської платформи, а також підтримала спільний розвиток на різних напрямках військово-технічного співробітництва.

Крім того, є ще один проект - Bayraktar Akıncı, який розробляється спільно Україною і Туреччиною. Це - стратегічні ударні безпілотники, у яких будуть українські двигуни. До того ж, Туреччина починає будувати для України чотири корвети для ВМС України.

Як Росія може завадити співпраці двох країн? Варто зауважити, що перший крок у бік Туреччини вона вже зробила, коли влада заборонила росіянам туди літати. Але більше цього може нічого і не статися, бо насправді у Росії немає серйозних важелів для впливу на Туреччину, окрім військового. Це ми добре бачили в останній місяць, коли Росія залякувала усіх тим, що нападе на Україну, якщо та не поступиться своїми інтересами на Донбасі, а Захід не припинить її підтримку.

Захід, за винятком Німеччини, яка влізла у газове співробітництво, не залежить від Росії. Усе навпаки - це Росія залежить від Заходу і саме це ми спостерігаємо у санкційному протистоянні між РФ та США - Штати оголошують санкції, а Росія лише погрожує наступом, бо не має можливості щось зробити. Бо якщо РФ дійсно могла б якось насолити Туреччині, вона б уже давно це зробила.

Єдиним прикладом військово-технічного співробітництва між Росією і Туреччиною є придбання останньою зенітно-ракетних комплексів С-400. Але і тут єдине, чим може завадити Росія - просто більше перестати їх продавати. Тим паче, що Туреччина могла б придбати ці комплекси просто заради того, щоб отримати російські технології і у подальшому вдало їм протидіяти. Бо збіг це чи ні, але під час Нагорно-Карабаського конфлікту турецькі Байрактари ефективно знищували російські протиповітряні комплекси".

Джерело: Главред
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...