Чому США зважилися передати Україні системи Patriot: Піонтковський назвав причину

Найближчими днями США передадуть Україні зенітні ракетні комплекси Patriot, це вже ухвалене рішення, зазначають Патріоти України.

Впевненість у цьому висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, зазначивши, що американці поступово припиняють озиратися на можливі реакції Путіна: "У Вашингтоні вже не бояться ескалації війни з боку Путіна, тому що всю можливу ескалацію він вже використав".

"Настав той етап, коли політична рішучість починає трансформуватися у конкретно військову. Дуже важлива передача Patriot. Ми можемо говорити про неї вже як про таку, що відбулася... залишився формальний підпис президента Байдена. Це ухвалене рішення", - заявив експерт.

За словами Піонтковського, для того щоб передати Україні один з найбільш високотехнологічних засобів протиповітряної оборони, США зняли кілька внутрішніх обмежень, що стосуються участі у війні американців і забезпечення України зброєю, яка здатна бити по території РФ.

Так, публіцист зазначив, що Patriot - настільки складна система, що для її експлуатації якась присутність американських фахівців на українській землі необхідна. Що ж стосується обмеження передачі ЗСУ засобів вогневого впливу, які можуть вражати цілі у Росії, то, за словами експерта, воно втратило сенс, коли українці продемонстрували, що у них у самих є такі засоби.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Влада Харкова має розробити план укріплення міста, а не відновлення, - депутатка облради

вівторок, 14 травень 2024, 14:02

Депутатка Харківської обласної ради Галина Куц вважає, що Харків під час війни має переорієнтуватись на стратегію укріплення, а не відновлення, передають Патріоти України. "Влада Харкова вже давно має переорієнтуватись у напрямку стратегії укріплення м...

Якби мій підрозділ у 2023-му побачив відкриті групи окупантів - жити їм було б пару хвилин. Чому під Вовчанськом зараз не так? - Юрій Луценко

вівторок, 14 травень 2024, 13:55

"Щодо Вовчанська", - пише український політик та колишній генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Паніці – ша! Ніяких катастрофічних подій не відбулося. Росіяни продовжують страте...