Чому цього разу не влучили в Трампа: Експерти пояснили технічні подробиці

В американському місті Батлер, штат Пенсільванія, 20-річний Томас Метью Крукс відкрив вогонь із гвинтівки AR-15 по експрезиденту США Дональду Трампу.

Про технічний бік замаху на Трампа розповіли експерти порталу Defense Express, інформують Патріоти України.

Зазначається, що постріл був не поодиноким — стрілець встиг зробити кілька пострілів перед тим, як його ліквідував снайпер. Такого висновку дійшов і експерт з акустики вогнепальної зброї Роберт Махер під час аудіоаналізу для The New York Times.

За його словами, записи з місця нападу свідчать про те, що Крукс зробив два залпи: спочатку три, потім п'ять пострілів. Таким чином було зроблено загалом вісім пострілів, через які загинула одна людина і ще двоє дістали поранення. Помітивши стрільця правоохоронці майже одразу відкрили вогонь у відповідь.

Згідно з уже оголошеною поліцією інформацією, стрілець перебував на даху сусідньої будівлі та був озброєний гвинтівкою AR-15, дальність стрілянини становила, за різними джерелами, від 120 до 135 метрів.

Експерти зазначають, що AR-15 — це доволі популярна у США і взагалі у світі напівавтоматична гвинтівка. У військових версіях, відомих як M16, вона використовує калібр 5.56 і має автоматичний вогонь.

Зброя являє собою не одну модель, а ціле сімейство гвинтівок, що відрізняються калібрами, довжиною ствола і можливістю кастомізації. Так, на цивільному ринку США найпоширенішою є версія під набій .223 Remington з довжиною ствола 16 дюймів, однак є й варіанти з довжиною ствола 20 дюймів, а також під специфічні калібри, як-от 6,5 мм.

Автори матеріалу звертають увагу, що для стрільця з базовими навичками влучання в мішень на відстані 120 метрів з AR-15 не становить значної складності. Солдати американської армії, наприклад, після завершення базової підготовки зобов'язані вражати мішені зі стандартної M16 з позиції лежачи на дистанціях до 300 метрів. Водночас результат має бути щонайменше 23 з 40 мішеней, з яких 24 перебувають на відстанях 100-200 метрів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Він вас смішив з "Кварталом 95": Стала відома особа нардепа, котрий вимагав хабар за те, що не буде заважати ремонтувати інфраструктуру на Сумщині

вівторок, 16 липень 2024, 6:20

Патріоти України вже розповідали про вручення підозри народному депутату за дикий прояв корупції, в кращих традиціях рекету 1990-х. А політтехнолог Олексій Голубицький назвав ім'я достойника і деякі цікаві факти з його діяльності. . "От цього шоумена ...

ЗС РФ втратили ювілейний 100-й Т-90М "Прорыв": Чому найсучасніший танк гірший за західні аналоги

понеділок, 15 липень 2024, 19:20

Володимир Путін назвав Т-90М "найкращим танком у світі". Проте реалії бойових дій показали, які є вразливості та недоліки "Прорыва". За відкритими та підтвердженими даними незалежних експертів російська армія з початку повномасштабної війни втратила вж...