"Чому Україні так важливі танки Леопард-2, Абрамс, та Челенджер-2 та що вони змінять", - Бутусов


1. Наявність великого боєкомплекту до 120 мм гармат на складах країн НАТО. Танкова гармата калібру 120 мм широко розповсюджена у світі, і запасів у світі багато, вистачить надовго навіть при інтенсивному застосуванні. Це ключове, чому нам потрібні ці танки.

2. Нам передають роту найсучасніших танків Леопард-2А6 з сучасною автоматизованою системою управління вогнем, охолоджувальними тепловізійними прицілами, захищеним від перешкод зв'язком та автоматизованою системою системою управління, яка дозволяє отримувати максимальну інформацію про противника та наші підрозділи. Застосування сенсорів забезпечено надійною допоміжною силовою установкою. Такі танки - одни з найкращих у світі у своєму класі на цей момент. Танків такого класу Росія не має, Леопард-2А6 має значні переваги над найкращим російським Т-90М Прорив по усіх основних показниках. Інші Леопарди є не такими сучасними машинами, але можуть бути модернізовані.

3. Зміна тактики застосування танків. Танки НАТО не призначені для швидкісних "вривів" у посадки, вони набагато важкіші, від 60 до 70 тон проти 45 тон у танків радянських зразків Т-64, Т-72, Т-80, Т-90. І спроба використовувати їх у якомусь швидкому блицкригу так само як танки радянського зразка - тобто усі вперед під супровід артилерії, на донбаському чорноземі буде приречена на поразку, бо без детальної розвідки місцевості та маршрутів руху танки просто застрягнуть. Танки НАТО оптимізовані під сучасну тактику пошуку та знищення противника, його екіпаж працює як "мисливець- вбивця". Тобто для виявлення та спостереження цілей і ураження високоточною гарматою. Танки оптимізовані для знищення противника на найбільш небезпечних ділянках фронту. У танках НАТО екіпаж може воювати тривалий час, там набагато більш комфортні умови та максимально висока захищеність людей.

4. Зміна системи експлуатації та ремонту. Це слабке місце нашої армії. Танки НАТо вимогливі до професіоналів, їх не можна жовіряти слабко підготовленим танкістам. Якщо порушувати умови експлуатації, не підготувати кваліфіковані екіпажі та ремонтні підрозділи, не мати запасних частин, бодяжити пальне та мастила, танки швидко вийдуть з ладу і застрягнуть усіма своїми 70 тонами. І евакуювати таку махіну буде вкрай важко, оскільки техніки яка могла витягнути такий танк у нас небагато.

5. Танки НАТО накраще оптимізовані для бою в умовах сучасної мережецентричної війни, до якої не готова російська армія. Застосування у комплексі з ефективною тактичною розвідкою, дронами, якісне управління та взаємодія дозволять танкістам на Леопардах швидко знаходити та уражати будь-які цілі на полі бою на дальності прямого навдення. Ці танки можуть стати справжніми захищеними інформаційними хабами, для цього потрібно забезпечити екіпажам необхідний рівень ситуаційної обізнаності.

6. Абсолютної зброї не існує. Якщо застосування танків НАТО не буде відповідати іхнім характеристикам, вони будуть втрачатись так само як і будь-які інші танки. Бойова ефективність та втрати танків НАТО залежать від якості управління на усіх рівнях в першу чергу. Це не радянська та російська зброя, яка проектувалась як масова. Танки НАТО - це зброя якісної переваги. З якісним управлінням та застосуванням якісні танки будуть домінувати на полі бою.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Танк на курячих ніжках": Окупанти викотили на поле бою нову модель Blyat-mobile (фото, відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 14:01

Російські загарбники кинули у бій свій черговий «танк-мутант» з кустарним захистом від FPV-дронів. Відповідними скріншотами з розвідувального безпілотника ЗСУ поділився у себе у Telegram-каналі український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти Укр...

"Ви вчинили не як чоловік": Влад Міцкевич показав нове фото з Олею Поляковою і розповів про їхні "стосунки", підписники відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 13:31

Ексучасник МастерШеф Влад Міцкевич, який раніше опублікував особисті фото зі співачкою Олею Поляковою і натякнув, що між ними був роман, поділився новими подробицями їхніх «стосунків». У новому відео, опублікованому в TikTok, Міцкевич повідомив, що вон...