Чуйне серце чотириразового відмовника: Верховний головнокомандувач Зеленський відповів на петицію про скасування військового обліку для жінок

У відповідь на петицію українців, президент Володимир Зеленський закликав міністра оборони Олексія Резнікова скоротити перелік спеціальностей та професій, які зобовʼязують жінок стати на військовий облік. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, зазначають Патріоти України.

Зеленський звернувся до міністра оборони Олексія Резнікова і попросив розглянути «значне уточнення (скорочення) переліку» і процедуру постановки на облік онлайн. Також він закликав врегулювати порядок проходження медогляду під час обліку.

Зазначається, що Зеленський доручив міністру оборони розв’язати питання “суспільно прийнятних підходів” до адміністративної відповідальності — зараз вона загрожує жінкам, які не стануть на облік до кінця 2022 року.

Нагадаємо, 17 грудня набув чинності Перелік спеціальностей та професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після здобуття яких жінок беруть на облік військовозобов’язаних.

Відтепер жінки, які мають спеціальність або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, повинні до кінця 2022 року стати на військовий облік


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...