"Чи бувають хороші росіяни? Так, трьох типів": Волонтерка Берлінська відреагувала на загибель Дадіна

В боях під Харковом загинув російський опозиційний активіст Ільдар Дадін, який воював на боці України. Волонтерка Марія Берлінська відреагувала на смерть російського опозиціонера, зазначивши, що такі люди, як Дадін, одні з небагатьох росіян, яких можливо назвати людьми, передають Патріоти України.

"Чи бувають хороші росіяни? Так, рівно трьох типів. Перші вже давно сидять в тюрмі, за активну позицію, протести, диверсійну роботу в підтримку України. Другі пішли добровольцям і воюють тут за свою свободу. Частина з них вже загинули або отримали поранення. Більшість воюють достойно і дають результати. Треті активно передають допомогу на фронт, волонтерять, адвокують зброю", - написала вона.

Берлінська зазначила, що всі три категорії - це лише кілька тисяч людей на всю багатомільйонну Росію. "Але тільки ці можуть називатися людьми. В ці дні загинув один з них. Вдячність і пам'ять", - написала вона.

Дадін воював в «Сибірському батальйоні» у складі ЗСУ, обравши собі позивний Ганді на честь індійського політика Махатми Ганді. Він став першим, кого в Росії судили за статтею про неодноразове порушення порядку проведення мітингів. Наприкінці 2015 року суд засудив Дадіна на три роки колонії, після чого термін позбавлення волі знизили на півроку. Наприкінці 2016 року опозиціонер скаржився на погрози та тортури у карельській виправній колонії №7. Звідти його перевели на Алтай. У лютому 2017 року президія Верховного суду Росії ухвалила скасувати вирок Дадіну і визнати за ним право на реабілітацію. Пізніше суд присудив йому 2 млн. рублів компенсації за незаконне кримінальне переслідування.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

С-70 "Охотнік", ударний БПЛА 6 покоління? - Serg Marco

неділя, 6 жовтень 2024, 23:38

З початку 2000-х років в США почали відпрацьовувати концепцію великого ударного БПЛА і так зʼявився Х-45 від компанії Boeing. Він став дуже дорогим для застосування, але в ньому були цікаві та перспективні рішення, і хотілось їх застосувати не глядячі ...

Огляд карти бойових дій за 6 жовтня 2024 року - Злий Одесит

неділя, 6 жовтень 2024, 22:56

Сьогодні 6 жовтня. Триває 956 доба повномасштабного вторгнення росії в Україну. 136 тижнів героїчної оборони України. На минулому тижні ми втратили Вугледар: які це матиме наслідки та які можливі подальші дії військ країни-агресорки. Огляд карти бойови...