Чи є у Путіна можливості розгорнути широкомасштабний наступ найближчим часом: Генерал оцінив перспективи

Російська армія протягом наступних 3-4 місяців не зможе наростити достатній потенціал для проведення широкомасштабного наступу на позиції українських захисників. Таку думку в етері "Еспресо" висловив ветеран Служби зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан, передають Патріоти України.

Він зазначив, що на будь-якій війні є дві сторони, які складають свої плани відповідно до цілей, яких хочуть досягти. "Були очікувані наступальні дії ворога у зимово-весняний період, це теж прогнозувалося, тому вживалися відповідні заходи", - заявив він.

Генерал заявив, що питання у тому, наскільки вони були ефективними, але про ефективність треба говорити у контексті того, наскільки швидко Україна отримувала все необхідне і наскільки швидко на потреби реагували партнери.

"Безумовно, у Росії є план щодо наступу, але питання полягає в іншому – наскільки РФ спроможна реалізувати ці плани?" – зауважив генерал-лейтенант. Він зазначив, що тут мова не лише про Україну, але й про європейські країни, яким загрожує Путін.

"Великих можливостей у Путіна, аби розгорнути широкомасштабний наступ в період весняно-літній чи літньо-осінній, поки що немає. І навряд чи протягом 3-4 місяців він буде здатний їх підготувати. Той окупаційний контингент, понад 400 тис., який перебуває в Україні, у більшості хоч і діє, але відчуваються проблеми як з бронетехнікою, так і з бойовим та морально-психологічним станом окупаційних сил", - зазначив Василь Богдан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...

DeepState: Російські окупанти просунулися в районах 10 населених пунктів

понеділок, 20 травень 2024, 8:36

Російські окупанти мали деякі успіхи на Запоріжжі, а також на Донеччині й Харківщині. Аналітики DeepState повідомляють, що протягом 19 травня зафіксовано просування росіян біля 10 населених пунктів України. "Ворог просунувся південно-східніше та півден...