Чи є у України ризики залишитися без військової допомоги від США, - аналітик

США - партнер номер один у постачанні озброєння. Але є і європейські країни, які допомагають українським військовим. Про це в єдиному телемарафоні розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

Як пояснив Коваленко, ризики залишитися без американської допомоги є. В першу чергу мова йде про американські зразки. Проте допомогу ми отримуємо і з європейських країн.

"Ми говоримо в першу чергу про американські зразки, це перший момент, бо в нас є постачальники зброї з Європейського союзу і не тільки... Це позначилося б безумовно, тому що США є нашим партнером номер один з постачання озброєння. І до того воно не дуже швидко йшло і задовольнялися не усі потреби, а якщо воно припиниться, то звісно ж ситуація буде не найкраща", - зазначив Олександр Коваленко.

За його словами, Україна для США - це такий самий геополітично важливий партнер, як, наприклад, Ізраїль та Тайвань. “До речі, наш проєкт з пакетами допомоги Україні знаходиться в одному проєкті разом з Ізраїлем та Тайванем. Отже відмовляючи в допомозі Україні - відмовляють в допомозі Ізраїлю та Тайваню. Чи це правильний геополітичний крок? Ні. Це державний інтерес США допомагати цим країнам. Отже жодна особистість (Трамп чи хтось інший) – вони не підуть проти державних інтересів. Вони можуть маніпулювати, грати, передвиборча лихоманка і все таке інше. Але саме нашкодити державі – це злочин", - пояснив військово-політичний оглядач.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...