Чи є у України ризики залишитися без військової допомоги від США, - аналітик

США - партнер номер один у постачанні озброєння. Але є і європейські країни, які допомагають українським військовим. Про це в єдиному телемарафоні розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

Як пояснив Коваленко, ризики залишитися без американської допомоги є. В першу чергу мова йде про американські зразки. Проте допомогу ми отримуємо і з європейських країн.

"Ми говоримо в першу чергу про американські зразки, це перший момент, бо в нас є постачальники зброї з Європейського союзу і не тільки... Це позначилося б безумовно, тому що США є нашим партнером номер один з постачання озброєння. І до того воно не дуже швидко йшло і задовольнялися не усі потреби, а якщо воно припиниться, то звісно ж ситуація буде не найкраща", - зазначив Олександр Коваленко.

За його словами, Україна для США - це такий самий геополітично важливий партнер, як, наприклад, Ізраїль та Тайвань. “До речі, наш проєкт з пакетами допомоги Україні знаходиться в одному проєкті разом з Ізраїлем та Тайванем. Отже відмовляючи в допомозі Україні - відмовляють в допомозі Ізраїлю та Тайваню. Чи це правильний геополітичний крок? Ні. Це державний інтерес США допомагати цим країнам. Отже жодна особистість (Трамп чи хтось інший) – вони не підуть проти державних інтересів. Вони можуть маніпулювати, грати, передвиборча лихоманка і все таке інше. Але саме нашкодити державі – це злочин", - пояснив військово-політичний оглядач.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...