Чи є загроза прориву росіян до Курахового на Донеччині: Військовий експерт проаналізував спроможності окупантів

Тиск на Курахове у Донецькій області триватиме, але довести його до такого каталізуючого наступ рівня - нереально. Про це 2 травня під час телемарафону сказав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

За словами експерта, одночасно вести досить потужні наступальні дії по декількох напрямках росіяни не можуть. "Вони можуть концентруватися на якомусь одному напрямку. Це продемонструвала Авдіївка: коли вони сконцентрували досить потужне ударне угруповання для того, щоб діяти проти невеликого міста і це ударне угруповання фактично складалося з підрозділів декількох загальновійськових армій", — пояснив Коваленко.

Він зазначив, зщо ворог не зможе створити декілька ударних угруповань для того, щоб сконцентруватися на окремій локації, адже у нього ресурсу немає. "Вони навіть зараз використовують резерви і займаються передислокацією, перегрупуванням своїх військ з різних угруповань... В принципі, це підкреслює те, що в них є брак ресурсу. Отже тиск на Курахове буде продовжуватися, але довести його до такого каталізуючого наступу рівня, як це було під Авдіївкою або так, як російське командування планує на другу половину 24-го року... в районі Часового Яру, на Курахово реалізувати йому буде дуже складно, майже неможливо", — пояснив Коваленко.

За його словами, це буде системний, постійний тиск, але без якихось пікових показників та формувань справжніх ударних угруповань.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Новоросійську пролунали вибухи: У порту атаковано ключові термінали перевалки нафти та нафтопродуктів РФ на Чорному морі

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:40

В Новоросійську (Краснодарський край, Російська Федерація) пролунали вибухи. В районі міста нібито працюють системи протиповітряної оборони через атаку безпілотників. Про це у п'ятницю, 17 травня, пишуть місцеві Telegram канали. . Під удар, попередньо...

Народні прикмети на 17 травня: Жінкам варто бути обережними з волоссям, щоб уникнути проблем зі здоров'ям

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:05

Православна церква України 17 травня за новим стилем вшановує пам'ять апостола від 70-ти Адроника і патріарха Стефана Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мученицю Пелагію Тарсійську. . Наші предки присвячували це народне ...