Чи існує пекло для порушників клятви Гіппократа? Київський лікар вимагав хабар, навідріз відмовляючись надати термінову допомогу дитині (фото)

Фото: facebook.com/tatianaruchkovskaya

У Києві лікар-отоларинголог вимагав сплатити йому особисто 300 грн за первинний огляд, а в разі надання допомоги ще більше. Медик відмовлявся оглядати дитину, якій потрібна була термінова допомога. Про це в Facebook розповіла мама хлопчика Тетяна Ручковська, зазначають Патріоти України.

Інцидент трапився в Києві 4 серпня. Дитині стало погано, а так як час був пізній (після 20:00), звернулися в "швидку". Хлопчика направили до Київської міської дитячої клінічної лікарні №1, що за адресою вул.Богатирська, 30. Там до мами з дитиною вийшов лікар Мельник Олег Володимирович.

За словами жінки, дізнавшись, що вони не з Києва, а з області, та ще й без направлення дільничного педіатра (це о 21:00), сказав, що ми повинні йому заплатити 300 грн за огляд, а якщо потрібно буде надати допомогу, то треба заплатити ще.

"На наші запитання про квитанцію і де знаходиться каса, він іронічно і нахабно посміхався. Що з дитиною, його не цікавить. Ми звернулися до чергового з Департаменту МОЗ", - пише Тетяна.

Відповідь Олега Володимировича черговому вразила остаточно. Лікар заявив, що не зобов'язаний оглядати дитину, попри слова чергового, що він "не

має права відмовити в огляді та наданні допомоги".

"Людина, яка називає себе лікарем, відмовляється від своїх прямих обов'язків, вимагаючи коштів і ще нічого не зробивши. Я не кажу про те, що як будь-яка мати, я готова була заплатити, і навіть більше ніж він вимагав. Але обурює, то що він не поцікавився станом дитини. Його цікавили тільки гроші. Йому було байдуже, як почувається дитина і що з нею взагалі", - додала жінка.

Тоді лікарю вказали, що поруч з його кабінетом висить плакат, де зазначено, що він зобов'язаний надавати безкоштовну медичну допомогу незалежно, укладена декларація чи ні. У відповідь він заявив, що це написано не для нього.

Це важливо!

Нагадаємо, що екстрена допомога в Україні надається безкоштовно і без направлення лікаря.

Також, правилами НСЗУ передбачено, що якщо у пацієнта не підписана декларація з сімейним лікарем, він може заплатити за послугу, що надається - офіційно через касу. Але тільки в разі, якщо така послуга вказана в переліку платних в медичному закладі.

Без направлення можна отримати послуги гінеколога, акушера-гінеколога, педіатра, психіатра, нарколога, стоматолога.

Раніше ми писали, що на Волині померла півторарічна дівчинка. Напередодні лікар просто відмовився її оглядати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...