Чи має КНДР "астрономічні" запаси снарядів для РФ, - експерт

Формально Північна Корея дійсно може мати в арсеналі мільйони боєприпасів для передачі частини їх у Росію, однак слід пам’ятати, що армія КНДР багато в чому є «армією на папері». Такою думкою поділився Олег Катков, головний редактор Defense Express, коментуючи ймовірні домовленості про поставки озброєнні між Росією і КНДР внаслідок зустрічі Кім Чен Ина з Володимиром Путіним, передають Патріоти України.

«Якщо розглянути виключно КНДР, то треба розуміти, що їхні збройні сили — це насправді артилерійська армія. Якщо вірити Military Balance, а це, на мій погляд, найкраще, що є відносно огляду, що в кого з озброєнням, то мова йде про 21,5 тисяч одиниць артилерійських систем у калібрі від 120-міліметрових мінометів, але не нижче 122-міліметрових систем, 152-міліметрових та такої певної екзотики — 170-міліметрів. Якщо брати ті калібри, які сумісні з радянсько-російськими, то ми виходимо саме на 120-міліметрові міни, на 122-міліметрові боєприпаси та 152-міліметрові снаряди», — розповів Катков.

Він визнав, що загальна кількість артилерійських систем у 21,5 тис. — це сама по собі «більше ніж висока» цифра. «Але [вона] говорить [ще й] про порядок цифр, а також про кількість боєприпасів, які можуть бути у розпорядженні КНДР. І це величезна кількість. Але є ще один фактор того, що ці запаси навряд чи оновлювалися з 1991 року у значній кількості. Тобто мова йде про те, що на папері, на складах боєприпасів може бути просто астрономічна кількість дійсно», — зауважив експерт.

Тож, на його думку, залишаються великі питання щодо того, скільки років цим боєприпасам, в якій кондиції вони знаходяться і чи в боєздатному стані. «Це під величезним питанням. І, можливо, спеціально для цього нещодавно, декілька тижнів тому, Шойгу, міністр оборони РФ, спеціально приїздив до Пхеньяну з доволі нетиповим, тривалим візитом. І, можливо, це була якраз інспекційна поїздка», — припустив Олег Катков.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...