Чи могли США домовлятися про мир з Росією: Політолог розповів, чому це однозначно фейк

У ЗМІ з'явилась інформація, що США буцімто пропонували Росії "мир в обмін на українські території". З огляду на те, скільки Вашингтон уже інвестував в Україну своїх зусиль, вона видається очевидним фейком. Про це сказав політолог Валентин Гладких, передають Патріоти України.

Він наголосив, що війна триває, зокрема і в інформаційному просторі, а росіяни будуть продовжувати вкидати подібні тези через різні ЗМІ.

Це стане прецедентом

Гладких зазначив, що для США принципово недопустимим є те, що одна держава використовує свою армію, щоб досягти якихось політичних цілей в іншій країні. Тож це вже не питання територіальної цілісності й державного суверенітету України. Це питання про світоустрій, про світовий порядок. "Проблема зараз не вирішується територіальними поступками, бо це прецедент", – зауважив політолог.

За його словами, якщо Росія вийде з цієї війни з якимись здобутками, а путінський режим не буде покараний – це поганий прецедент, який потягне за собою ланцюгову реакцію в багатьох інших частинах землі.

Росіяни й надалі вкидатимуть подібні тези

Він виключає, що такі розмови могли лунати. Нині позиція України чітко окреслена президентом Володимиром Зеленським у формулі миру, де чітко прописано відновлення територіальної й державного суверенітету в межах міжнародно визнаних кордонів, після чого буде відбудова та покарання винних.

І ця формула, наголосив політолог, нині підтримується в світі по суті всіма, за винятком відверто маргінальних і подекуди терористичних режимів таких, як путінський в Росії.

"Тому торгувати територією – не можна. Тим паче після того, скільки вони (США – ред.) сюди інвестували вже своїх зусиль – як дипломатичних, так і фінансових інструментів дуже багато задіяно. Ну і військово-технічна допомога", – зауважив Гладких.

Він наголосив, що війна триває, зокрема і в інформаційному просторі. Тому подібні тези росіяни будуть продовжувати вкидати через різні ЗМІ. Натомість довіряти можна лише офіційній інформації.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...