Чи можуть росіяни готувати прорив фронту на Лимано-Куп’янському напрямку: Військовий експерт звернув увагу на деякі нюанси

За повідомленням Східного управління військ ЗСУ, протягом 11-17 вересня армія РФ практично не штурмувала українські позиції на Лимано-Куп’янському напрямку, але триває формування нових штурмових загонів. Водночас відомо, що саме на цьому напрямку перебуває близько 110 тисяч російських військовослужбовців, які ймовірно, готують прорив фронту на цьому напрямку. Про це в ексклюзивному інтерв’ю сказав військовий експерт полковник запасу Петро Черник, передають Патріоти України.

"Не треба недооцінювати ворога. 110 тисяч люду – це неймовірно багато. Поясню, чому вони це роблять. Все через Бахмут. Здати вони його не можуть, і зрозуміло чому. Будуть битися до останнього патрона, до останнього солдата", – сказав Черник.

За словами експерта, росіяни не можуть далі просунутися і Бахмут прагнуть утримати, тож створюють точку тиску, куди, за їхньою логікою, ЗСУ будуть знімати сили і засоби із Бахмутського плацдарму.

"Це логічно. Сконцентрували велику кількість живої сили, це так. Але цю силу треба забезпечити нормальною технікою", – додав він.

Експерт пояснив, що 40-тисячний корпус потребує 725 танків, 2,5 тисячі броньованих машин і тисячу стволів артилерії та реактивних систем залпового вогню, але цього немає. "Якщо знайдуть на 100 тисяч 500 танків, це буде добре. Відкриті джерела кажуть, що в них ледве 500 броньованих машин, а треба 5 тисяч. І треба 2 тисячі стволів. Немає цього. Якщо вийдуть на показники у 50% забезпечення технікою, це для них буде фантастика. Але є нюанс. Бахмут вони брали не технікою, а піхотою, і 100 тисяч – це багато", – додав Черник.

Він заявив, що ЗСУ винищили окупантів у Бахмуті, тож далі вони просунутися не можуть. "Але 100 тисяч – це забагато, їх також доведеться нищити. І найголовніший момент – не треба боятися часткових успіхів ворога. Жодна війна в світі не знає, щоб одні нескінченно наступали, а другі нескінченно відступали. Так не буває. Навіть ті, хто зазнають стратегічної поразки, все одно наступають і можуть мати успіх", – розповів Черник.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...