Чи притисне Зеленський Садового як олігарха?

З тих, хто "годується" з бюджету ще й мають свої медіа можуть бути не олігархами, в плані майбутніх законодавчих обмежень, лише наближені до найвеличнішого лідера сучасності. Такі вважаються "хорошими хлопцями" і "порядними бізнесменами"

Андрій Садовий

Олігархи існують не тільки на національному рівні, а й на регіональному – так звані олігархи-light, або "маленькі олігархи". Як правило, це регіональні лідери зі значними впливами, і багато з них є мерами своїх міст. Зокрема, одним із таких був покійний Геннадій Кернес, який контролював величезну кількість компаній і бізнесів і засоби масової інформації. Про це йшлося в програмі "Вечір з Миколою Княжицьким" на Еспресо.TV передає "Еспресо.Захід", зазначають Патріоти України.

"Олігархом-light" є також мер Львова Андрій Садовий, який є власником низки засобів масової інформації, має стосунок до бізнесів і в такий спосіб намагається контролювати свій вплив на місто Львів", – сказав Микола Княжицький.

Такі "маленькі" олігархи, прикладів яких на регіональному рівні є багато, як і їхні "великі" колеги, використовують бізнеси для концентрації у своїх руках політичної влади, а політичну владу – для збільшення власних капіталів. Тим самим завдаючи шкоди містам чи регіонам не меншої, ніж олігархи національного рівня – державі.

Додамо, що мер Львова Андрій Садовий фактично пройшов класичний шлях українського олігарха. У середині 1990-х він увійшов до наглядової ради фірми "Галицькі інвестиції", яка влаштувала масовий обман львів’ян на ваучерній приватизації. Працівники колишніх радянських підприємств отримували сертифікати та обмінювали їх на сертифікати "Галицьких інвестицій". За підрахунками експертів, нині вартість близько 200 тисяч сертифікатів, які люди довірили цій компанії, становила б 200 мільйонів доларів. Але наприкінці1990-х "Галицькі інвестиції" збанкрутували, а кошти людей зникли. Андрій Садовий натомість обзавівся різнопрофільними бізнесами та власною медіакорпорацією (телеканал "24" радіостанції "Люкс" і " Радіо 24", інтернет-видання Zaxid.net і "Футбол 24"). Створена медіаімперія допомогла Андрію Садовому 1998 року стати депутатом Львівської міської ради, а 2006-го – пересісти в крісло міського голови, в якому він залишається й досі.

Водночас чи означають заяви Зеленського про наміри проводити деолігархізацію, що він візьметься й за таких "маленьких" олігархів, а головне – чи зможе він це зробити – це питання наразі залишається відкритим.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт в Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...