Чи утримують ЗСУ позиції у Соледарі. В ISW дали оцінку ситуації та поділились прогнозом її розвитку

14 січня російські війська продовжували наступальні дії в районі Соледара, а також у районі Бахмута та Авдіївки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські штурми поблизу Роздолівки (7 км на північ від Соледару), Сілі (5 км на північний захід від Соледару) та Красної Гори (5 км на південний захід від Соледару).

ISW вважає, що українські війська, ймовірно, не утримують позицій у самому населеному пункті Соледар, незважаючи на те, що українці продовжували це стверджувати станом на 14 січня.

«Українські джерела стверджували, що українські війська контролюють позиції на західній околиці Соледара та продовжують бої за контроль над населеним пунктом. Український командир окремої тактичної групи під псевдонімом «Магаяр» оприлюднив кадри вивішування українського прапора біля шахти на крайній західній околиці Соледара та заявив, що відео доводить, що українські сили все ще діють у цьому районі. На відео не видно ні українських, ні російських сил поблизу прапора. Геолокація відеозапису показує, що заявлена українська позиція може бути в адміністративних межах Соледара, але не в самому населеному пункті. Інші геолокаційні кадри, опубліковані 14 січня, можуть свідчити про те, що українські сили, ймовірно, утримують деякі позиції безпосередньо за Соледаром. Джерело в соцмережі 13 січня повідомило, що українські війська зайняли укріплені позиції на західній стороні траси Т0513 поблизу Соледара», – йдеться у звіті ISW.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...