​Чи впливають харчові звички на геморой?

Геморой – це хвороба, від якої кожним роком страждає все більше людей (1). Одним із факторів, які можуть впливати на розвиток та загострення геморою, є харчові звички. У цій статті розглянемо вплив харчування на геморой та визначимо, які харчові фактори можуть відігравати роль у розвитку цього захворювання в які ліки від геморою рекомендують лікарі своїм пацієнтам.

Харчові фактори, що сприяють розвитку геморою

Нестача фруктів, овочів та інших продуктів, які багаті клітковиною – це перша небезпека і передумова виникнення геморою (2). Нестача харчових волокон у раціоні може призводити до запорів та надмірної напруги при випорожненні кишечника. Це, у свою чергу, може сприяти формуванню та посиленню гемороїдальних вузлів. Люди, які мають часті запори, в більшості вибирають препарат Реліф Про, щоб боротися з гемороєм. Рекомендується збільшити споживання харчових волокон, таких як овочі, фрукти, злаки та бобові. Харчові волокна покращують травлення, допомагають запобігти запорам і знижують ризик утворення та посилення гемороїдальних вузлів.

Споживання надлишку оброблених продуктів та їжі з високим вмістом жиру та цукру може призводити до ожиріння та збільшення тиску в черевній порожнині. Це може призвести до розширення венозних вузлів та їх запалення. Перевага здоровим жирам, таким як оливкова олія, авокадо та горіхи, замість насичених та трансжирів, може допомогти покращити кровообіг та знизити ризик розвитку гемороїдальних вузлів. Регулярні, але помірні прийоми їжі допоможуть підтримувати нормальне травлення та запобігати перенапрузі мускулатури прямої кишки.

Споживання алкоголю та кофеїну у великих кількостях може призводити до дегідратації організму та можливості утворення твердих калових мас. Це може стимулювати розвиток гемороїдальних вузлів. Але не тільки в цих випадках неправильний режим пиття небезпечний. Дефіцит рідини робить калові маси твердими, що може викликати пошкодження стінок кишечника при випорожнені.

Користь препарату Реліф у лікуванні геморою

Препарат Реліф є одним із рекомендованих проктологами засобів для лікування геморою. Він представлений декількома видами, кожен з яких має свої особливості та переваги.

Види Реліф для лікування геморою:

  • Реліф мазь - в основі даного препарату міститься фенілефрин, звужує судини та зменшує кровотечу. Він допомагає зняти набряклість, свербіж.
  • Реліф свічки – Реліф Адванс і Реліф Ультра і Реліф Про – кожен з цих видів препарату містить анестетик та речовину, що допомагає позбутись інших. Свічки Реліф мають локальний протизапальний ефект, полегшують біль і свербіж, покращують кровообіг у ділянці анального отвору.
  • Реліф крем – даний препарат містить ледокаін, який обезболює, та стероїд флуокортолон, що лікує.

Ефективність препарату Реліф полягає у комплексній дії на всі прояви геморою. Він заспокоює та усуває симптоми захворювання, сприяє загоєнню пошкоджених тканин, запобігає утворенню та розвитку нових вузлів. Завдяки своєму складу та механізму дії, Реліф допомагає швидко полегшити стан при геморої та прискорити процес одужання.

Важливо відзначити, що препарат Реліф можна використовувати як для лікування геморою, так і для його профілактики. Він ефективний як у початкових стадіях захворювання, і при його загостреннях. Однак, перед початком використання цих ліків від геморою, рекомендується проконсультуватися з лікарем та дотримуватися його рекомендацій (3).

Література

1. Lohsiriwat V. Approach to hemorrhoids. Curr Gastroenterol Rep. 2013 Jul;15(7):332. doi: 10.1007/s11894-013-0332-6. PMID: 23715885.

2. Vanheuverzwyn R, Colin JF, Van Wymersch T, Kartheuser A, Hoang P. La maladie hémorroïdaire. Revue [Hemorrhoids. Review]. Acta Gastroenterol Belg. 1995 Sep-Dec;58(5-6):452-64. French. PMID: 8776002.

3 Lohsiriwat V. Treatment of hemorrhoids: A coloproctologist's view. World J Gastroenterol. 2015 Aug 21;21(31):9245-52. doi: 10.3748/wjg.v21.i31.9245. PMID: 26309351; PMCID: PMC4541377.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...