Чим займається насправді Юрій Швець: Американські розвідники викрили російського пропагандиста з КДБістським минулим

Колишній офіцер Комітету державної безпеки СРСР Юрій Швець, який перебрався на постійне місце проживання у США, фактично підтримує російські спецслужби в агресії проти України. Розвідувальна спільнота викрила його у пропаганді, сполученій з тактикою КДБ, яка націлена на розбрат між українськими та американськими спецслужбами. Зокрема Швець намагається применшити заслуги Головного управління розвідки Міноборони України у відбитті російської агресії. Про це йдеться у розслідуванні на OpsLens Барта Маркуа, який був головним заступником помічника міністра енергетики у міжнародних справах США, а також працював кадровим офіцером дипломатичної служби у Державному департаменті, передають Патріоти України.

У 80-х роках Швець служив у Вашингтоні, а після розпаду Радянського Союзу написав книгу з критикою своїх колишніх колег із КДБ. Через деякий час після цього він емігрував до США, де продовжував просувати свої особисті інтереси. Зокрема, він активно пропагує так звані "воєнні змови" у війні РФ проти України.

"Етнічний українець, колишній радянський шпигун використав будь-яку нагоду, щоб виступити проти українських служб безпеки, замість того, щоб критикувати російську агресію", – йдеться у розслідуванні.

Швець використовує свій канал на YouTube для просування токсичної теорії змови у стилі КДБ. Частина його пропаганди протиставляє начальника ГУР Кирила Буданова директору ЦРУ Вільяму Бернсу. Розвід-спільнота наголошує, що Швець навмисно спотворює правду, відволікаючи увагу від загальної картини, а саме від того, що ГУР відіграло важливу роль у перемозі у битві за Київ.

Зазначається, що мета Швеця полягає у тому, щоб створити розкол між ГУР та ЦРУ. Таку поведінку у розвід-спільноті назвали класичною тактикою КДБ. Українські та західні військові розвідувальні організації тісно співпрацюють проти російського вторгнення, проте ГУР добилося великих успіхів не лише у відбитті російських атак, але й у диверсійних операціях проти російських військових об'єктів.

"Якби Швець не був професійним шпигуном, який пройшов навчання в КДБ, його безладне оповідання можна було б легко порахувати безцільними теоріями змови, націленими тільки на отримання переглядів і кліків. Але весь його підхід пахне тактикою КДБ, відпрацьованою за століття, щоб вбити клин між в союзниками", – йдеться у повідомленні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...