"Чимало дорослих пишуть коментарі "ото не знають математики, а потім ідуть дивитись серіал про бандюганів із РФ". Часто це люди, які у своїх профілях пишуть "пельмени со свЕниной", - журналістка

"Кілька днів поспіль лилось чимало бруду в сторону дітей, коли оприлюднили результати тесту PISA. І що особливо ганебно - чимало дорослих понаписували коментарі в стилі "ото не знають математики, а потім ідуть дивитись серіал про бандюганів із РФ", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Дуже часто це писали люди, які у своїх профілях пишуть "пельмени со свЕниной", "наші громОдяни", "копромат на Зєлю".

Є дуже притомне пояснення цих результатів. Директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко звертає увагу на умови, в яких діти в Україні писали тест. Це був жовтень 2022 року - дуже екстремальні умови блекауту та ракетних ударів Росії.

"Діти в Україні проходили тест у жовтні 2022 року під час найбільших ракетних обстрілів. Писали тести після кількох годин сидіння в укриттях. Звісно, це стрес, важко сфокусуватися і втримати інтерес. Це впливає на концентрацію при читанні, на проведення розрахунків. Хоча показники в Україні значно погіршилися, але вони є кращими, ніж у багатьох країнах світу, де немає війни", - каже Вакуленко.

І справді, якщо пошукати світлини із написання власне тесту - то є така, де діти явно сидять в укритті без верхнього освітлення. І ще є одна, де світло падає лише від ноутбуків, хоча це щось схоже на клас.

Стрес дуже впливає на всі ці тексти, конкурси та Олімпіади. Кажу, як людина, яка в 15 років з них не вилазила. І мінімальний стрес від домашньої атмосфери катастрофічно впливав на концентрацію уваги та бажання обігнати конкурентів.

Окреме питання - це якість наших педагогів. Є такі бабери серед учителів, які достоту вбивають бажання розбиратися в предметі. Просто тому, що в приватному житті ці жінки нещасні, син/дочка наглухо поставили блоки на влізання в їхні родини. А отже, залишаються учні - кращі піддослідні кролики, аби попрактикуватися в аб'юзі, зневазі і намаганні зробити усіх зручними терпілами. Крім школи, вони частенько люблять вилізти в соцмережі і обізвати журналіста "хамкою" або розказати, що "ви своїми статтями вносите розбрат". Звісно ж, на позір воно буде в найаляповатішій базарній вишиванці.

Ще хотілось би зачепити історію "сільські діти мають гірші знання за міських" - от давно кажу, що школи мають бути укрупнені і з підвозом. В мою школу привозили організовано дітей із двох сіл - це було десь під 100 учнів. Батьки вирішили, що їх влаштує саме ця школа і дітям потрібні якісні знання. Цікаво, що батьки переважно були працівниками великої аграрної фірми і поставили питання руба перед працедавцями, що належні освітні умови для дітей - то потреба номер один.

Тому у всіх цих школярів склалось все добре - левова їх частина поїхала в хороші харківські університети з добрими знаннями. З них вийшли айтівці, залізничники, пару полісменів і приватні підприємці. Тобто шкільний автобус був кращим рішенням".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...