Чинний закон про мобілізацію робочий, треба змусити владу виконувати наявне законодавство, - генерал-майор Кривонос

Генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос заявляє, що чинні закони достатньо робочі й працездатні, а проблема у владі, яка не виконує їх, передають Патріоти України.

"Питання не в кількості законів і законопроєктів, які приймаються, а питання у виконанні чинних законів. З точки зору мене як військового і людини, яка брала участь в мобілізації 2014-2015 і подальших років, я скажу так, що закон який існує більш ніж робочий, більш ніж працездатний, там чітко визначено всі повноваження і всі обов'язки посадових осіб починаючи від президента і закінчуючи останнім головою сільради чи територіальної громади. Завдання номер один, щоб влада виконувала чинні закони, а влада з оцими гуляннями "законопроєкт сюди - законопроєкт туди" в першу чергу намагається відійти від відповідальності за бездіяльність у попередні роки цієї війни", - пояснює військовий.

Кривонос підкреслив, що в чинному законі нічого міняти не треба, а треба змусити працювати президента, який визначає етапи та строки проведення мобілізації. "Згадаймо останній виступ президента, як він сказав: ну там десь військові й десь там народні депутати. У нас українське суспільство сприймає, що десь хтось окремо живе - десь Україна, яка воює в окопах; Україна, яка забезпечує тих, хто в окопах і десь ті, хто чекають коли якийсь закон пропрацюють та буде він популярним чи не буде. Давайте спочатку все ж таки змусимо нашу владу виконувати ті закони, які вже існують", - наголошує генерал-майор запасу ЗСУ.

Щодо заяви президента України Володимира Зеленського про 500 тисяч мобілізованих, Кривонос сказав: "Я не впевнений, що він дочитав ту записку, яку в повному обсязі йому писав той самий Залужний, бо там не одна, не дві й не три сторінки, це по-перше. І цифра там явно не 500 стояла. А якщо навіть 500, то вона була рознесена не на один, не два і не на три місяці, а поетапно. Ця маніпуляція одразу і 500 - це взагалі не на користь ані суспільства, ані на користь військових - і політики це підкреслюють: от військові хочуть і нехай роз'яснюють безпосередньо для чого це потрібно. Воно-то можна роз'яснити, але роз'яснювати тому, хто не служив жодного дня в армії, хто ухилявся від служби, то про що може йти мова - це ж розмова глухого з німим, розумієте, вони один одного не розуміють".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це не збіг! вдарили до лікарнях Києва, поки Зеленський не в Україні. Росіяни обрали момент - Снєгирьов

вівторок, 9 липень 2024, 23:59

Російські окупанти у понеділок, 8 липня, завдали масованих ударів по Києву. Загарбники запустили крилаті Х-101 і “Кинджали”. Міський голова Віталій Кличко повідомив про падіння уламків ракет у Дніпровському і Соломʼянському районах. А також – про вибух...

Сі відправив армію в Білорусь, коли почув план Путіна. РФ готує повтор 2022. ЗСУ блокують на кордоні - Снєгирьов

вівторок, 9 липень 2024, 22:12

Заяви Міноборони Білорусі про напругу на кордоні з Україною можуть бути провокацією з боку Російської Федерації для того, щоб відтягнути ЗСУ з лінії фронту. Загострення ситуації одночасно відбувається з діями Росії щодо перекидання додаткових підрозділ...