Чиновник у важкому стані: У Росії співробітник залізниці вдарив ножем у живіт губернатора (фото)

У РФ губернатора Мурманської області Андрія Чибіса поранили ножем після зустрічі з жителями міста Апатити. Про це пише російське видання "Медуза", передають Патріоти України.

За даними губернаторської прес-служби, напад стався ввечері 4 квітня після зустрічі Чибіса з мешканцями Апатитів у місцевому Палаці культури. Біля виходу з будівлі його вдарив ножем у живіт місцевий житель. Чиновник зумів дістатися свого автомобіля, а потім його доправили в лікарню.

Телеграм-канали поширили фотографію пораненого Чибіса на каталці під час надходження в лікарню.

За даними "Медузи", губернатора прооперували, після чого медики оцінили його стан як важкий. За словами медиків, чиновник відбувся "малою кров'ю" - аорту не зачеплено, але Чибіс поки що - в реанімації, звідки вже записав відеозвернення. Він дякує лікарям і заявив, що відновлюється після операції, а потім збирається "далі в бій".

Нападника майже одразу затримали, під час затримання його було поранено. Як повідомили в управлінні Росгвардії в Мурманській області, працівник відомства застосував табельну зброю - вистрілив підозрюваному в ногу, коли той спробував втекти з місця злочину. Фігуранта доставили в ту саму лікарню, що й Чибіса, де допитали.

Затриманий - 42-річний житель Апатитів Олександр Биданов. Він чекав на Чибіса біля виходу з будівлі у своїй машині. За інформацією місцевих ЗМІ, фігурант працює в компанії РЖД ("Российские железные дороги"), раніше кілька разів притягувався до адміністративної відповідальності, зокрема за скоєння ДТП. Під час затримання чоловік нібито сказав, що напав на губернатора за велінням "голосу в голові".

Водночас родичі Биданова стверджують, що ознак психічних розладів у нього ніколи не спостерігали і на обліку у відповідній медустанові він не перебував. За даними росЗМІ, у день нападу Биданов був на лікарняному через сильний біль у спині, на тлі якого йому нібито призначили низку ліків, зокрема таблетки та ін'єкції.

У слідчому комітеті РФ стверджують, що під час допиту затриманий пояснив свій вчинок особистою неприязню, хоча з губернатором не був знайомий. У межах слідства призначено низку експертиз, зокрема психіатричну, а також "вивчають можливі зв'язки нападника з екстремістами і перевіряють його контакти в месенджерах".

Порушено кримінальну справу про замах на вбивство у зв'язку зі здійсненням службової діяльності (ч. 3 ст. 30, п. "б" ч. 2 ст. 105 КК РФ). Олександру Биданову загрожує 20 років в'язниці.

Депутат Держдуми і колишній радник глави Росгвардії Олександр Хінштейн заявив, що росгвардійця, який затримав Биданова, представлено до нагороди. За даними депутата, цей росгвардієць - учасник війни проти України і "ветеран бойових дій".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...