"Чистками" займається Третя служба ФСБ: Експерт розповів, де Путін може тримати зниклого генерала РФ Суровікіна

Експерт повідомив, де Путін може тримати зниклого генерала РФ Суровікіна

Колишній розвідник Сергій Жирнов розкрив, де лідер РФ Володимир Путін може утримувати російського генерала Сергія Суровікіна, який впав у немилість після бунту ПВК "Вагнер", передають Патріоти України.

В ефірі "Ходорковський Live" він зазначив, що чистками "поганих" для Путіна генералів, ймовірно, займається Третя служба ФСБ, а не Друга, як раніше припускали деякі ЗМІ.

"Друга служба тут в принципі ні до чого, тому що вона працює на іноземців... Військовими займається Третя служба, військова контррозвідка. Судячи з усього, його якщо хтось має вести, то саме вона",- вказав він.

Також Жирнов засумнівався, що Суровікіна тримають в СІЗО "Лефортово". На його думку, "зрадницьких" для путінського режиму генералів зібрали в одному місці, щоб вибити з них всі "корисні" дані в рамках чистки всередині Міноборони РФ.

Це стосується і командирів ПВК "Вагнер", які разом з Суровікіним можуть бути в спеціально створеній військовій частині в Одінцово (місто Московської області).

"Якщо йому пред'являється якесь обвинувачення кримінальне, тоді його повинні були посадити в "Лефортово", тобто офіційне СІЗО ФСБ, але, його там немає... Якби його посадили в будь-яку офіційну в'язницю, про це відразу ж стало відомо, тому що у в'язниці є свій "телеграф"... З'явилася інформація, що якихось генералів тримають в Одінцово. Що там може бути? Ймовірно, якась військова частина, необов'язково від ФСБ. Просто спецчастина або підрозділ всередині ФСБ, куди зібрали всіх цих генералів, щоб ніхто не знав, де вони знаходяться", - вказав він.

Жирнов вважає: "Пригожин, і керівники" вагнерівців", і генерали, які були близькі до Пригожина - всі заарештовані. Але, про це поки не кажуть, - підкреслив він.

Як відомо, з 23-24 червня Суровікін не з'являвся на зв'язку, вважається, що він знав про плани Євгена Пригожина (ватажка "вагнерівців") організувати заколот в Росії. РосЗМІ писали, що Путін перевіряє його причетність до організації бунту.

За даними Центру "Досьє", Суровікін був членом ПВК "Вагнер" з 2017 року. Російський воєнкор Володимир Романов повідомляв, що Суровікіна утримують в одному з російських СІЗО з 25 червня. При цьому в Кремлі припущення щодо зникнення Суровікіна називають "провокацією".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...