COVID-19: Коронавірус сприяє розвитку нової хвороби, - вчені

Приблизно 20-30 відсотків померлих від коронавірусу страждали на це захворювання.​

Захворювання на COVID-19 підвищує в інфікованих пацієнтів ризик розвитку цукрового діабету. Такого висновку дійшла група вчених із Мельбурнського університету, Лондонського королівського коледжу та інших дослідницьких установ. Про це повідомляє New England Journal of Medicine, передають Патріоти України.

У своєму дослідженні науковці з'ясували, що наявність цукрового діабету значно ускладнює перебіг COVID-19. Зокрема, приблизно 20-30 відсотків померлих від коронавірусу страждали на це захворювання.

Крім цього, фахівці стверджують, що COVID-19 навіть сприяє розвитку діабету в людей, які не хворіли на нього до інфікування.

За словами вчених, протеїн ACE-2, що забезпечує проникнення коронавірусу в клітини, також впливає на органи, які відповідають за метаболізм глюкози. Щоправда, вони поки не з'ясували, чи змінюється він після одужання пацієнтів із COVID-19. Також дослідники не змогли встановити, чи є в них діабет, що розвивається, хворобою нового виду, чи ж він належить до вже раніше відомих типів.

Для подальшого дослідження вчені створили глобальний реєстр пацієнтів із цукровим діабетом, який також пов'язаний із коронавірусною інфекцією.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...