Дайджест подій на Кавказі

Дайджест подій на Кавказі. 24 грудня 2020 року

Азербайджан: В ізраїльських соцмережах поширюються чутки, що Азербайджан намагається налагодити відносини між Туреччиною та Ізраїлем. Нібито, Ердоган погодився з пропозицією Алієва виступити посередником в цьому процесі.

МЗС Азербайджану передало відповідне повідомлення Ізраїлю. Ізраїль начебто не проти, але побоюється, щоб примиренням з Анкарою не нашкодити відносинам з Грецією та Кіпром.

Офіційних підтверджень, як і спростувань цієї інформації не було. Хоча паралельна співпраця оборонних відомств двох країн з Азербайджаном, під час останньої війни, надихає на позитивний результат.

Ще відбулася телефонна розмова президентів Туреччини та Азербайджану, Реджепа Таїпа Ердогана та Ільхама Алієва. Після чого, Алієв поговорив телефоном з ху@лом. Вочевидь, що військова перемога армії в Нагірному Карабасі забезпечила Алієву додаткову політичну вагу в регіоні, як провідника тюркського світу.

Вірменія: У Вірменії тривають масові протести з вимогою відставки прем’єр-міністра Миколи Пашиняна. У відповідь правоохоронні органи взяли посилені заходи безпеки в районі будівель всіх ключових державних установ.

У четвер в Єревані демонстранти оточили будівлю Кабміну, намагаючись тим самим перешкодити засіданню уряду. Учасники акцій перекрили дорогу, що веде до адміністрації прем’єра, намагаючись не допустити міністрів в будівлю уряду.

Між силами безпеки і демонстрантами виникли сутички. Один з урядових автомобілів буквально наїхав на натовп активістів. Демонстранти у відповідь почали бити кулаками по автомобілю, деякі з них затримані.

Протестувальники не покинули околиці будівлі уряду навіть після завершення засідання Кабміну. Учасники акції встановили намети в центрі Єревана і мають намір ночувати на Майдані Республіки.

Акції протесту в Вірменії тривають з 10 листопада, коли стало відомо про тристоронню заяву щодо Нагірного Карабаху, який став фактичним актом капітуляції Єревану.

Ічкерія: 23 грудня 2020 року в Грозному, на території частини россгвардіі, відбулося відкриття “унікального храмового комплексу”, що складається з мечеті і церкви одночасно.

Все логічно: якщо місцеві манкурти спільно з окупантами вбивають чеченський народ, то і молитися вони повинні в одному комплексі. Герой росії Рамзан Кадиров вважає, що існує єдність двох релігій і тому, цілком можливо, що послідовників “шляху Ахмата” змусять в цьому “храмі” ставити свічки ще одному герою росії і вбивці чеченського народу – Єрмолову. Як-ні-як, одну справу роблять.




Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вам будь-який військовий скаже, що волонтер, який привозить десятки FPV, – не менш цінний, ніж піхотинець на позиції, - Віктор Андрусів

понеділок, 29 квітень 2024, 23:33

"Про різницю між участю й індульгенцією. Одна з найбільших проблем нашого часу – це рівняти всіх під одну гребінку. Якщо військовий – то герой, якщо виїхав у Європу – то зрадник. Насправді серед військових купа різних покидьків, які можуть утекти, укра...

Не впевнений, що серед мільйона осіб у силах оборони хоч хтось воює за владу. За неї узагалі не треба воювати, - Віктор Трегубов

понеділок, 29 квітень 2024, 23:23

"Уже писав, та ще раз треба. З усіх аргументів на користь ухилення різного ступеня довбодятлізму мене більш за все дивує "за що воювати, за цю владу?" Ем. Мені просто цікаво, а ті, хто його висувають, хоча б на секунду намагаються подумати, що говорить...