Давно підтримують тісні стосунки: Дуда приєднається до передвиборчої кампанії Трампа в Пенсильванії - ЗМІ

Експрезидент США Дональд Трамп планує з’явитися в неділю, 22 вересня, на мітингу в Пенсильванії разом з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Про це повідомляє WSJ із посиланням на джерела, передають Патріоти України.

Зазначається, що Дуда, який перебуватиме в США на Генеральній Асамблеї ООН наступного тижня, приєднається до Трампа на заході в Національній святині Матері Божої Ченстоховської, польсько-американській римо-католицькій святині поблизу Дойлестауна.

За даними Бюро перепису населення США, у штаті Пенсильванія, який є ключовим на виборах президента, проживає близько 700 тисяч польських американців, що становить близько 5% населення штату. Кожен з цих голосів може мати вирішальне значення для перемоги на виборах у листопаді.

WSJ пише, що рішення Дуди приєднатися до Трампа під час передвиборчої кампанії йде всупереч із традиційною практикою іноземних лідерів, які воліють триматися осторонь від кампаній, щоб не відштовхнути одну зі сторін. Однак Дуда і Трамп підтримують тісні стосунки ще з часів перебування колишнього президента на посаді. У 2017 році Дуда організував мітинг у політичному стилі на підтримку Трампа у Варшаві, столиці Польщі.

Польські іммігранти масово оселилися в таких штатах, як Пенсильванія, Мічиган і Вісконсин наприкінці 19 і на початку 20 століття. На сьогодні найвища концентрація польських американців у Пенсильванії спостерігається в північно-східній частині штату, де знаходиться регіон видобутку антрацитового вугілля.

Попри тісні зв’язки, Трамп і Дуда в останні роки розходилися в думках через скептицизм Трампа щодо подальшої підтримки України, яка межує з Польщею. Минулого року Дуда зустрічався з Трампом, намагаючись переконати своїх однопартійців-республіканців ухвалити законопроєкт про додаткову допомогу, який би, зокрема, продовжував допомагати Україні в її боротьбі з російським вторгненням.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс, кандидатка у президенти від Демократичної партії, також привернула увагу до питання допомоги Україні під час дебатів у Філадельфії цього місяця. За її словами, якби Трамп повернувся на посаду, російський диктатор Володимир Путін «сидів би зараз у Києві».

«Чому б вам не розповісти 800 тисячам польських американців тут, у Пенсильванії, як швидко ви здалися б заради прихильності і того, що ви вважаєте дружбою з диктатором, який, як відомо, з'їсть вас на обід», — сказала тоді вона.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск та його проєвропейський уряд навпаки відкрито висловлювали свою підтримку президенту США Джо Байдену, коли він ще був у списку Демократичної партії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Нардеп Андрій Одарченко міг виїхати за кордон - прокурор САП

середа, 18 вересень 2024, 15:18

Прокурор САП під час засідання у справі нардепа від Слуги народу Андрія Одарченка заявила про те, що депутат покинув територію України. Про це повідомив Центр протидії корупції, передають Патріоти України. Зазначається, що Одарченка не було й у Верховн...

Яка країна - такі й ділки: Бізнесмени влаштували стрілянину поблизу Кремля (відео)

середа, 18 вересень 2024, 15:08

У центрі Москви біля офісу маркетплейсу Wildberries в бізнес-центрі «Романов двор», який розташовується поруч із Кремлем, сталася стрілянина, пов′язана з бізнес-суперечкою його співвласників. Унаслідок інциденту, попередньо, одна людина загинула, ще дв...