Де краще жити: Як відрізняються ціни в Україні та Польщі

Ціни-цінами, а не варто забувати і про мінімалки.

Українцям порівняли на скільки відрізняються ціни і рівень життя в Україні і Польщі. Так, згідно з індексом вартості життя Numbeo, жити в Польщі все ж дорожче, ніж в Україні. Але навіть не дивлячись на це українці дуже люблять їздити в сусідню країну на заробітки, а також за різними покупками, повідомляють Патріоти України.

Наприклад, ціни на продукти харчування в Польщі все ж вище, ніж у нас. Якщо в Україні куряче філе можна купити за 100 гривень, то в Польщі - за 122 гривні. Або ж 1,5 літра води у нас коштує 13 гривень, а в Польщі - понад 14 гривень.
Єдиним винятком стало молоко, яке у нас коштує 25,5 грн, а в Польщі всього 19,4 грн.
Поїсти в ресторанах Польщі вийде дорожче для гаманця, ніж в Україні. Наприклад за одне меню у відомому McDonald's в Україні можна заплатити 110 гривень, то в Польщі за нього доведеться віддати 147 гривень. Така ж ситуація і в ресторанах. Наприклад, вечеря на двох в Україні в середньому обійдеться в 600 гривень, коли в Польщі це буде 870 гривень.

Мабуть, одяг - це саме те, за чим дійсно можна їхати в Польщу. Але для цього варто добре розбиратися і в цінах на українському ринку, щоб не купити дорожче.

Транспорт в Польщі також дорожче, ніж в Україні. Наприклад, у нас на літр бензину піде 27,67 гривень, коли в Польщі - 36 гривень. А за один квиток в громадський транспорт Польщі доведеться заплатити 25 гривень, коли в Україні за цю суму можна проїхати і три рази.
Поляки більше платять і за комунальні послуги. Так, сім'я за квартиру в 85 квадратів віддасть 5012 гривень, коли в Україні це буде - 2690 гривень.
В цілому, хоч Польща і дорожче своїми цінами в порівнянні з Україною, але не варто забувати, що і мінімалки у поляків в 4 рази вище. А це означає, що ціни на товари і послуги для них доступніші, ніж для українців.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...

Перед терактом у Крокусі проходила спецоперація! Затримали групу бійців. Помітили дивну зброю - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:15

У Росії 22 березня стався теракт у «Крокус Сіті Холі». Загинуло багато людей, також є постраждалі. Незадовго до теракту біля «Крокусу» затримали групу спортсменів. Але чому? Що там відбувалося? Як Кремль заплутався у своїх словах коментуючи теракт? Куд...