"Де СБУ? Він наговорив на 15 років ": Митрополит ПЦУ заявив, що українська влада "вигадує" війну (відео)

Митрополит ПЦУ Чернівецький і Буковинський Даниїл видав, що українська влада "видумує ту війну". Її мотивом, за словами священнослужителя, є страх перед Москвою. Відео промови Даниїла перед парафіянами опубліковано у TikTok _pravoslavie_upc, передають Патріоти України.

Він наголосив, що прочанам доводиться "всупереч неможливому" долати шлях, щоб зібратися біля святилища. "Дорогі паломники, ми схиляємося перед вами так як ви долаєте всупереч неможливому. Наша влада вигадує то війну, то боїться, щоб московські їх не засудили та не дозволяли нам вас зібрати в це святилище", – заявив митрополит.

Митрополит Чернівецький і Буковинський ПЦУ Данило (Михайло Ковальчук) родом з Івано-Франківської області. До 1990 року служив кліриком в Івано-Франківській єпархії РПЦ МП, а в 1990 році прийняв сан єпископа в Українській православній церкві Київського патріархату.

У мережі обурилися словами священнослужителя і закликали СБУ ним зайнятися. "Де СБУ? Він наговорив на 15 років тюрми за зраду і заклики до сепаратизму", "Зачекайте, їм можна критикувати владу? Видумана війна, ви серйозно?", "Ого. Це кримінал. Дуже прошу аби СБУ зайнялась цим митрополитом", – писали українці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...