Деякі країни наполягають на реформах: Politico дізналося, коли Єврокомісія схвалить початок переговорів про вступ України до ЄС

Європейська комісія 8 листопада випустить звіт про прогрес кандидатів на вступ до Євросоюзу з рекомендацією про початок переговорів з Україною та Молдовою, передають Патріоти України.

Як йдеться в матеріалі видання Politico, деякі держави, в тому числі Німеччина, Франція, Іспанія та Португалія посилюють тиск з питання реформування Євросоюзу. Як зазначило видання, вони побоюються, що ЄС буде поповнений новими членами, але без подальших кроків до реформи і без будь-якого послідовного плану ефективного функціонування. І на тлі цього в ЄС готуються почати офіційні переговори про вступ з Україною і Молдовою вже в цьому місяці.

Видання зазначило, що у звіті Брюссель порекомендує почати переговори про вступ України та Молдови за умови "технічних" застережень. В рамках цих застережень двом державам буде рекомендовано домогтися більшого прогресу у створенні міцної і незалежної судової системи та захисту прав нацменшин, а також реалізації антикорупційних заходів. "Це будуть не дрібні, а великі застереження. Це буде не перший випадок, коли Брюссель маскує важливі політичні наслідки під технічними деталями", - попередив французький чиновник.

Вступ України до ЄС

Торік Україна отримала статус кандидата на вступ до Євросоюзу і список вимог, які потрібно виконати до початку переговорів про вступ.

Наприкінці літа стало відомо, що Київ виконав 2 з 7 вимог. При цьому українська влада наполягає, що переговори про вступ повинні початися до кінця цього року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...