"Деякі симптоми потім викинули з кінцевої версії": Журналісти отримали доступ до секретних документів щодо смерті Навального

Журналісти отримали доступ до сотень документів, пов'язаних зі смертю російського опозиціонера Олексія Навального. Серед них виявили інформацію, що вказує на можливе отруєння опозиціонера. Про це повідомляє The Insider, передають Патріоти України.

За даними видання, серед документів виявили два варіанти постанови про відмову в порушенні кримінальної справи. Примітно те, що з другої та фінальної версії зникли слова про те, що перед смертю у Навального були болі в животі, блювота і судоми. Ця ж інформація є в іншому документі – описі «вилучених об'єктів», де вказані «зразки блювотних мас».

Судячи з тексту документа, їх віддали на експертизу, хоча ні про саму експертизу, ні про те, що в Навального взагалі була блювота, раніше не повідомлялося.

Документи прокоментував лікар-реаніматолог Олександр Полупан, який лікував Навального після отруєння «Новачком» у серпні 2020 року в Омську. Він заявив, що симптоми вказують на отруєння фосфороорганічною речовиною (до них же належить сам «Новачок»).

За словами журналістів видання, дані документи підтверджують слова Юлії Навальної, яка раніше заявляла, що в останні хвилини перед смертю Навальний дійсно скаржився на гострий біль у животі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Новонавернені росіян примусово підуть на м'ясо? В окупованому Криму масові облави на чоловіків мобілізаційного віку

неділя, 29 вересень 2024, 23:25

У Джанкої та Євпаторії окупанти разом з місцевими силовиками-колаборантами, прикриваючись антитерористичними навчаннями, активно “виловлюють” чоловіків призовного віку. Справжня мета цих заходів — мобілізація місцевих жителів до російської армії для уч...

«Найбільш напружені бої були в Новогродівці. Під’їхали на 15 метрів до укриття росіян. Вони там всі згоріли», - січеславські танкісти про бої на Сході

неділя, 29 вересень 2024, 22:40

Покровський напрямок — один з ключових і найважчих сьогодні на фронті. Саме тут протистоять російським окупантам воїни 25 окремої повітрянодесантної Січеславської бригади Десантно-штурмових військ ЗС України. . Кореспонденти АрміяInform побували в рай...